Haberler

Çubuk'ta "Hacivat-Karagöz" Şov

Çubuk Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 'Ramazan Akşamları' etkinlikleri, 'Mahallede Ramazan Coşkusu' programıyla mahalleleri geziyor.

Çubuk Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 'Ramazan Akşamları' etkinlikleri, 'Mahallede Ramazan Coşkusu' programıyla mahalleleri geziyor. Dumlupınar Mahallesi'nde düzenlenen programda elektriklerin kesilmesine aldırmayan vatandaşlar, şovları karanlıkta izlemeye devam etti.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri programları mahallelerde de tüm heyecanıyla sürüyor. 'Mahallede Ramazan Coşkusu' ismiyle mahalleleri gezen gösteri ekipleri, Dumlupınar Mahallesi sakinlerini adeta büyüledi. Dumlupınar İlköğretim Okulunun bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Başkan Yardımcıları Mehmet Kuzal, Hacı Çelebi, belediye meclis üyeleri, Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Şahin Demirci ve mahalle sakinleri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çubuk Belediye Başkanı Özden, Ramazan etkinliklerini, 'Mahallede Ramazan Coşkusu' programıyla haftada iki gün başka bir mahalleye taşıdıklarını söyledi.

İlçe merkezinde ne varsa mahallelerde de onların olması için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Başkan Özden, "Tüm mahallelerimiz gibi Dumlupınar Mahallemiz de bizim için farklı bir öneme sahiptir. Çubuk'ta ne varsa Dumlupınar halkı onu yaşayacak demiştik, bu günde bunun göstergesini yapıyoruz'" dedi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Dumlupınar Mahallesi yakınında kurulacağını hatırlatan Özden, mahalle halkının çocuklarını okutmak için birbirleri ile yarışmasını isteyerek, "Tüm mahalle halkını burada bir ve beraber görmekten çok mutlu oldum. Anneleriyle babalarıyla çocuklarıyla herkes burada, bu an unutulmaz bir andır. Üniversite ile Dumlupınar ovası bereketlendi. Bizde burada olmaktan Dumlupınar halkına hizmet etmekten son derece mutluyuz. Burada olan tüm anne babalara ve gençlere sesleniyorum, Allah aşkına çocuklarımızı okutalım. Taksiniz, dolmuşunuz olsun ama çocuklarımızı okutalım, onlar hakim olsun, savcı olsun, doktor olsun, öğretmen olsun. Çocuklarımızı ne olursunuz okutunuz. Ayağınızın dibinde kurulacak üniversiteden çocuklarımızı yararlandıralım, bu fırsatı çocuklarımızdan esirgemeyelim. Ben şimdiden bayramınızı kutluyorum ve hayırlı bayramlar diliyorum" diye konuştu.

Dumlupınar Mahallesi'nde düzenlediği etkinliklerle 'Ah o eski Ramazanlar' serzenişine son veren Çubuk Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, mahalle halkını özellikle de kadın ve çocukları adeta eğlenceye doyurdu. Gösteriler esnasında elektriklerin kesilmesi ve uzun süre gelmemesine aldırmayan mahalle halkı, gösterilerin karanlıkta da devam etmesini isteyerek yerlerinden ayrılmadılar. Karanlığı fırsat bilen ateşbaz Ramazan Gül'ün, adeta ateşle dans eden gösterisi ilgiyle izlenirken, Görkem Çetin ve Kadir Çöplü'nün oynadığı geleneksel Türk tiyatrosu olan Hacivat-Karagöz'ü mahalleli dikkatle izledi.

Sihirbaz Eren'in gösterisiyle eğlence doruğa çıkarken, ibiş tiplemesiyle sunucu Nuri Sema Can, esprileriyle doyasıya eğlendirdi. Etkinliğin yetişkinlere yönelik konserlerine ise ilgi büyük oldu. Sanatçı Yavuz Şanlı'nın Türk Tasavvuf Müziği konseri ile keyifli saatler geçirdiler.

Etkinlik süresince ücretsiz pamuk şeker, patlamış mısır, Osmanlı şerbeti ve Osmanlı macunu dağıtılırken, programın sonunda çocuklara, Çubuk Belediye Başkanı Özden tarafından top ve tetris dağıtıldı. Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Mevlüt Tiftikçi, Ramazan etkinliklerinin mahallelerinde de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Özden'e ve ekibine teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

çubuk belediyesi lokman özden dumlupınar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title