Haberler

Çü Yüksek Lisans Öğrencisini Şok Etti

Çukurova Üniversitesi’nin kendi yükseklisans öğrencisine, "lisans mezunu değilsin" diyerek başvurusunu reddettiği ileri sürüldü.

Çukurova Üniversitesi'nin kendi yükseklisans öğrencisine, "lisans mezunu değilsin" diyerek başvurusunu reddettiği ileri sürüldü.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde İngilizce öğretmenliği yapan Faris Hocaoğlu, geçen ay Çukurova Üniversitesi'nde yapılan araştırma görevliliği sınavına başvurduğunu belirterek, "Öndeğerlendirmeyi geçtim ve yazılı sınava girdim. Sınav sonucu açıklandı ve yedek ilan edildim. Puanıma itiraz ettim. Bununla ilgili BİMER ve YÖK'e başvuruda bulundum. 27 Ocak'tan itibaren soruşturma hassasiyet ile devam etmekte" dedi.

Bunun dışında idari mahkemeye de başvuracağını kaydeden Hocaoğlu, "Mahkemeye başvuruda bulunacağım için sınav kağıdımın ve soruların cevaplarının tarafıma iletilmesini istedim. Gerekli belgeler bana ulaştı. Bu belgeler dışında eve geldiğimde bana Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden gelen bir resmi yazı, kadro için şart koşulan İngiliz Dili Eğitimi lisan mezunu olmadığım gerekçesini sundu. Ben 2012 yılında Çukurova Üniversitesi İngiliz Ana Bilim Dalı İngiliz Dili Eğitimi mezunuyum ve devlette çalışan 3 yıllık bir öğretmenim. Daha da şaşırtıcı olan şey, lisanstan mezun olmadığımı söyleyen Sosyal Bilimler Enstitüsü, beni İngiliz Dili Eğitimi bölümünde yükseklisans öğrencisi olarak kabul etti. Lisans mezunu değilsem nasıl olur da aynı enstitü bana yükseklisans öğrenimi görmeme izin verir ve ben nasıl devletin öğretmeni olarak atanabilirim" diye konuştu.

Bu arada, Çukurova Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yıldırım Beyazıt Önal imzasıyla Faris Hocaoğlu'na gönderilen "kadro için şart koşulan İngiliz Dili Eğitimi lisan mezunu olmadığı" yönündeki yazının yanlışlıkla gönderildiği bildirdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Üniversitesi Şanlıurfa Birecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title