Haberler

Çü Teknik Bilimler Myo'ya Ödül

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Teknik Bilimler MYO Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Öğretim Görevlisi-Tekstil Yüksek Mühendisi Mutlu Kurban, katıldığı Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe VII. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı`nda “Dijital Baskı Tekniğinin Rotasyon Baskıda Kullanımı" isimli projesiyle “Bitim (Boya, Baskı ve Kaplama) İşlemlerinde Verimlilik ve Sürdürülebilirlik" kategorisinde 3.lük ödülüne layık görüldü.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Teknik Bilimler MYO Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Öğretim Görevlisi-Tekstil Yüksek Mühendisi Mutlu Kurban, katıldığı Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe VII. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı'nda "Dijital Baskı Tekniğinin Rotasyon Baskıda Kullanımı" isimli projesiyle "Bitim (Boya, Baskı ve Kaplama) İşlemlerinde Verimlilik ve Sürdürülebilirlik" kategorisinde 3.lük ödülüne layık görüldü.

Törende Mutlu Kurban'a ödülü Uludağ Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulçay, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekstil Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Halil Ersan Özsoy ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin takdim etti.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin 2009 yılında başlattığı ve bu yıl 7.si düzenlenen etkinlik "UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe VII. AR-GE Proje Pazarı Zirvesi" adıyla uluslararası düzeyde 27-29 Mayıs 2015 tarihlerinde Bursa'da Merinos Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

UTİB tarafından, sektörde konu bazlı 1200'ün üzerinde proje önerisi veri tabanı oluşumuna katkı sağlayan zirve, Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Beijing Üniversitesi, Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi Nonwoven Enstitüsü, Güney Kore Tekstil Gelişim Enstitüsü, Kyoto Teknoloji Enstitüsü, Aitex, Hohenstein gibi uluslararası merkezlerin işbirliğiyle gerçekleştirilmiş ve 6 farklı kategoride, ilk 3'e giren toplam 18 projenin ödül aldığı Ar-Ge Proje Pazarı vasıtasıyla sektörün sanayi-üniversite işbirlikleri öncelikli olmak üzere sanayi-sanayi, üniversite-üniversite, sanayi-araştırma kurumu-üniversite gibi kurumların ortak proje geliştirmeleri hedeflendi.

Tekstil sektörünün Ar-Ge alt yapısına destek sağlamayı hedefleyen zirvede Ar-Ge projesi yapmak isteyen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, yerli ve yabancı üniversite öğretim üyeleri ve Ar-Ge Merkezleri ile Teknopark araştırmacıları bir araya gelerek yüz yüze görüşme fırsatı buldu.

Bu yılki etkinlikte 380 projenin AR-GE Proje Pazarı kitabında yayımlanmasına karar verildi. Poster olarak sergilenen proje sayısı 286. Bu projelerin 111'ini yabancı, 175'ini yerli projeler oluşturdu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Üniversitesi Uludağ Üniversitesi Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title