Haberler

Çü Ramazanoğlu Konağı "Cumartesi Konferansları Devam Ediyor

Çukurova Üniversitesi (ÇBÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Osman Ateş, "Doğuştan ölüme kadar Müslüman'ın hayatında ki temel gaye temel hedef ulaşacağı son nokta Allah'ın rızasını kazanmaktır" dedi.
Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu"...

Çukurova Üniversitesi (ÇBÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, "Doğuştan ölüme kadar Müslüman'ın hayatında ki temel gaye temel hedef ulaşacağı son nokta Allah'ın rızasını kazanmaktır" dedi.

Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Cumartesi Konferansları'nın bu haftaki konuğu "Gönül Dünyamızı Oluşturan Değerler" konulu konferansı ile İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş oldu.

Ateş, konferansa Yunus Emre'nin "Gönül Çalab'ın tahtı, Çalab gönüle baktı Iki cihan bed-bahtı kim gönül yıkar ise" dizeleriyle başlayarak gönül dünyasını oluşturan değerlerin 4 ana başlıktan oluştuğunu söyledi. Gönül dünyasını oluşturan değerlerin İman, ilim, ameli salih ve güzel ahlak olduğunu vurgulayan Ateş, "Peygamber Efendimiz'in bir hadisi var. Buyuruyor ki iman 70 küsür şubedir. İşte Allah'ı sevmek, peygamberini sevmek, ehlibeyti sevmek, ensarı sevmek, müminleri, din kardeşlerini sevmek ve en sonuncusu da yoldan geçenlere eziyet veren şeyleri ortadan kaldırmak. Buraya kadar bir liste var" dedi.

Ateş, Kuran'ı Kerim'de Allah'ın kendisini her şeyden çok sevmemizi emrettiğini hatırlatarak, "Biliyorsunuz sevenler kıskanç olur. Allah'ta işte o sevgisinde hiçbir şeyi ortak koşmamızı istemiyor. Kendisinden başka hiç kimseyi, hiçbir şeyi fazla sevmemizi istiyor. Burası önemli bir nokta. İşte ona ibadet ederken başka bir şeyi eş koşmamızı istiyor. Hani bu açık şirk dediğimiz şey. Geçmişte putları ağaçtan, taştan yapıp tapınmışlar. Bunlara ilah demişler ya da Allah'la aramızda aracılık yapacak varlıklar demişler. İşte Allah Kuran'da bana hiçbir şekilde eş koşmayın buyuruyor ve Peygamberimiz Kadir Gecesi'nde bile bağışlanmayacak büyük günahlardan birisinin de Allah'a eş koşmak olduğunu söylüyor. Diğerleri de Adama öldürmek, anne ve babaya isyan etmek ve namuslu hanım efendilere iftira etmek Kadir Gecesi'nde bile Allah'ın bağışlamadığı büyük günahlar olarak zikredilmiş" şeklinde konuştu.

Müslümanların hayat felsefesinin Allah sevgisi üzerine kurulduğunun altını çizen Ateş, "Allah sevgisinde ne vardır? Allah'ın rızasını, hoşnutluğunu gözetme ve arama vardır. Doğuştan ölüme kadar Müslüman'ın hayatında ki temel gaye temel hedef ulaşacağı son nokta Allah'ın rızasını kazanmaktır" şeklinde konuştu.

Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nde ki konferanstan sonra Türk Kızılayı Adana Şubesi Muharrem Ayı dolayısıyla aşure dağıttı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Üniversitesi Ali Osman Ateş Kadir Gecesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title