Haberler

Coşkun Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun köy ziyaretlerine devam ediyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun köy ziyaretlerine devam ediyor.

Coşkun, beraberindekilerle birlikte Garip, Kumgeçit, Tekören, Yeniköy, Dik, Sarıçiçek, Gözeler, İncesu köylerini ziyaret edip köylülerin sorunlarını dinledi. Toplulaştırma kapsamında köy içi yolları kilitli parke taşı ile yenilenen ova köylerin içme suyu depoları, arazi ve bağlantı yollarının yenilendiğini belirten Coşkun, yapılan bu yenilikler sayesinde köylerdeki yaşam koşularının iyileştirildiğini vurguladı. Köylerin daha modern hale geldiğini ve şehir görüntüsüne büründüğünü kaydeden Coşkun, "Eskiden yolların halinden şikayet ediliyordu, altyapı sorunlarından yakınılıyordu. Ama her şey eskide kaldı. AK Parti dönemiyle birlikte köylerimiz hayat buldu. Buraların şehirden farkı kalmadı. İlde yapılan ne hizmet varsa köylerimizde de onlar var. Bunlar AK Parti'nin farkıdır. İnşallah köylere yönelik hizmetlerimiz daha da artacak ve kalkınma yolundaki emin adımlarımız büyüyerek devam edecek" dedi.

Sorunlarını aktaran köylüler, Gülbahar Barajı'nın tamamlandığını ancak sulama kanaları henüz yapılmadığı için sıkıntı yaşadıklarını belirtip, sorunun giderilmesini istedi. Sulama kanallarının yapım işinin ihale edildiğini, önümüzdeki yıl çalışmaların tamamlanmasının hedeflendiğini aktaran Coşkun, "İnşallah bu sorunlar da çözüldükten sonra köylülerimiz tarımsal alanda iyi bir hamle ile kalkınma sağlarlar. Bingöl'ün kendine yetecek sebze ve meyveyi kendisinin üretmesi büyük önem taşımaktadır. Bunun ana merkezinin de ova köyleri olduğuna inanıyoruz. Bu toprakları daha doğru yöntemlerle işlediğimiz taktirde dışa bağımlılığımız daha da azalacaktır. Bunları başarabilmek için bizlere düşen ne varsa imkanlar dahilinde yapmaya gayret göstereceğiz" diye konuştu.

Ekilen buğday, arpa ve benzeri ürünlerin Toprak Mahsulleri Ofisi'ne verildiğini ancak alımların geç yapılmasından kaynaklı sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden köylüler, bu soruna da çare üretilmesini istedi.

Çözüm için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü nezdinde görüşmeler yapacağını belirten Coşkun, "Bu konuyu ilgili makamlara iletip alımların erken yapılıp çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesini isteyeceğiz" şeklinde konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Ak Parti Yeniköy Bingöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title