Haberler

Çorum Tso'dan İşletmelere Uyarı

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal, yılbaşından itibaren kullanması zorunlu hale getirilen yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanımının talepler üzerine ertelendiğini ancak işletmelerin en kısa sürede söz konusu cihazları kullanmaya başlamasının yararlı olacağını bildirdi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal, yılbaşından itibaren kullanması zorunlu hale getirilen yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanımının talepler üzerine ertelendiğini ancak işletmelerin en kısa sürede söz konusu cihazları kullanmaya başlamasının yararlı olacağını bildirdi.

Başaranhıncal, yaptığı yazılı açıklamada, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yılbaşından itibaren kullanılmasını zorunlu kıldığı yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanımının, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde yapılan değişiklikle bir yıl süreyle ertelendiğini belirtti.

Yapılan değişikliğe göre işletmelerin, 2014 yılı satışları veya gayri safi iş hasılatına göre farklı tarihlerden itibaren yeni nesil yazar kullanımının zorunlu olacağını dile getiren Başaranhıncal, uygulamanın, bir yıllık erteleme ile birlikte 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren bütün ödeme kaydedici cihaz kullanıcıları için zorunlu olacağını anımsattı.

Yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanım zorunluluğunun, iş dünyasından gelen talepler doğrultusunda ertelendiğine dikkati çeken Başaranhıncal, "Belirtilen tarihlerde yeni nesil ödeme kaydedici kullanımına başlamayan vergi mükelleflerine cezai işlem uygulanacaktır. Bu tür yaptırımlarla karşılaşmamak için işletmelerimizin en kısa sürede yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanımına başlamasını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Gelir İdaresi Başkanlığı Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title