Haberler

Çorum Polisi'nden "Gelecek Çocuklarla Şekillenecek" Projesi

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü’nün çocuk ve gençlerin toplumsal hayata olumlu yönde katılımlarını sağlamak, sosyal etkinliklerde bulunamamış ve yer almamış durumdaki çocukların sosyalleşmelerine ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan “Gelecek Çocuklarla Şekillenecek” adlı proje tanıtıldı.

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nün çocuk ve gençlerin toplumsal hayata olumlu yönde katılımlarını sağlamak, sosyal etkinliklerde bulunamamış ve yer almamış durumdaki çocukların sosyalleşmelerine ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan "Gelecek Çocuklarla Şekillenecek" adlı proje tanıtıldı.

Tanıtım toplantısına Vali Sabri Başköy, İl Garnizon Komutanı J.Kd. Alb. Ahmet Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, ilçe kaymakamları, mahalle muhtarları, daire müdürleri ve polisler katıldı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan ve "Güvenli Hayat, Güvenlik Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma-Destek Programı"ndan (ÇOGEP) desteklenen proje il genelindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsıyor. Proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerden 33 bin, dolaylı olarak da çocukların eğitsel ve ailesel çevresiyle birlikte yaklaşık 60 bin kişinin faydalanması hedefleniyor.

İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, geleceğin teminatı çocukların topluma faydalı bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Günümüzde, bilim ve teknoloji alanındaki hızlı değişim ile gelişimin suç olgusunun şeklini ve boyutlarını da değiştirerek yeni suç türlerini ortaya çıkardığını belirten Doğan, modern dünyada suçla mücadelenin artık tek boyutlu ve soruşturma endeksli olarak ele alınmadığına dikkat çekti. Suça kaynaklık eden sosyal çevredeki düzensizlikler ile ekonomik değişkenlikler ve göç olgusunun hesaba katılması gereken parametreler olarak görüldüğünü vurgulayan Doğan, bugün artık tahlil, tespit ve çözüm odaklı polisliği içeren analiz metodu, güvenli politika ve stratejilerinin ana politikasını oluşturduğuna vurgu yaptı.

Çağdaş ülkelerde uygulanan toplumsal talep ve dinamikleri göre şekillenen yeni polislik anlayışının, polisliği bir zor kullanma mesleği olarak değil, topluma hizmet sunan bir meslek olarak kabul ettiğini anlatan Doğan, Türk Polis Teşkilatı'nın genel güvenlik hizmetlerini, toplumun katılımı ile daha etkin bir şekilde yürütmek, toplumsal yapı ile bütünleştirerek duyarlılığı artırmak amacıyla toplum destekli polislik anlayışını benimsediğini kaydetti.

Ülkenin geleceğini şekillendirecek çocukların her türlü bilgi ve donanıma sahip bireyler olarak yetiştirilmesinin yanı sıra, sosyalleşmeleri ve özgüven sahibi de olmalarının büyük önem arz ettiğini söyleyen Doğan, "Çocuklarımızın, nasihatten çok iyi örneklere ihtiyaçları bulunmaktadır. Çocukların küçük yaşlardan itibaren edinmiş oldukları ilk intibaların bütün Ömerlerine tesir edebileceği bir gerçektir. TUİK verilerine göre il genel nüfusu 536 bin olup bunun 156 bin 500'ünü yani yaklaşık yüzde 30'unu 18 yaşın altındaki çocuklar oluşturmaktadır. Bu gerçekten hareketle İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından asayiş ve güvenlik eksenindeki çalışmaların yanı sıra çocuk ve gençlerimizin toplumsal hayata olumlu yönde katılımını sağlamak, maddi imkansızlıklardan dolayı yapamadıkları sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin içerisine çekerek tehlikelerden uzak tutmak amacıyla "Güvenli Hayat, Güvenlik Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma-Destek Programı kapsamında hazırlanan 265 bin TL bütçeli 11 alt projeden oluşan "Gelecek Çocuklarla Şekillenecek" adlı çatı projesi hayata geçirildi. Proje il genelindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki eğitim kurumlarında eğitim-öğretim gören öğrencileri kapsamaktadır. Proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerden doğrudan 33 bin, dolaylı olarak da çocukların eğitsel, ailesel ve çevresiyle birlikte yaklaşık 60 bin kişinin faydalanması hedeflenmektedir. Bundan sonra da geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizin ülkemize ve topluma faydalı bireyler olarak yetiştirilmeleri amacıyla, yeteneklerinin tespiti ve her türlü kültürel sportif ve sanatsal yönlerinin geliştirilmesini sağlayacak, önleyici polisliği hedefleyen, sosyal içerikli bu tür projeler önceliklerimiz arasında yer alacak ve yenileri hayata geçirilecektir" dedi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Ahmet Özkara ise, projenin 5-18 yaş grubu çocukları hedefleyen ve 11 faaliyetten oluşan ÇOGEP finansman destekli çatı projesi olduğunu söyledi.

Projenin amacı hakkında da bilgi veren Özkara, "Güvenli yaşama dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden yoksunlukların azaltılması, sosyal etkinliklerde bulunmamış, yer alamamış durumdaki çocukların sosyalleşmelerine ve kişisel gelişimlerine katkı sağlaması, farklı şehir ve kültürleri tanımalarının sağlanması, sokakta karşılaşabilecekleri olumsuzluklara karşı duyarlı olmaları ve ne şekilde hareket etmeleri gerektiği bilincinin oluşturulması, yaşam boyu gerekli olan teknolojik olumsuzluklara karşı bilgilenmelerinin sağlanması, güvenli yaşama yönelik ortak toplum bilinci oluşturulması, polisin tanıtılması, sevdirilmesi ve güven duygusunun artırılarak "Çocuk-Polis Dostluk Köprüsü" kurulması amaçlanmıştır" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabri Başköy Zeki Gül Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title