Haberler

Çorum-´Kılıçdaroğlu: Haramilerin İktidarını Alaşağı Edeceğiz

"gürsel Tekin Partimizde Çok Değerli"

"GÜRSEL TEKİN PARTİMİZDE ÇOK DEĞERLİ"

Dedesli Ovası Türkmen Köyleri Şenliği'ne katıldıktan sonra parti otobüsüyle Çorum kent merkezine gelen Kemal Kılıçdaroğlu, burada yemekte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in MYK'ya alınmamasıyla ilgili bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Gürsel Tekin partimizde çok değerli. Herkes her konuda parti için çalışmak zorundadır. Sayın Tekin de bizim için çok önemli. Parti Meclisi'nde bir seçim yapıldı. Oy birliği ile çıkan bir sonuç var" dedi.

Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin'in partiye cok önemli hizmetler yaptığını, kişilerle ilgili durumun medyada değil partinin yetkili organlarında görüşülmesi gerektiğini anlattı. Gürsel Tekin'in yeniden il başkanlığına aday olmasını nasıl karşılayacağı sorusuna da Kılıçdaroğlu, "Gürsel Tekin'le görüşmemiz lazım. Öyle bir talebi var mı yok mu? Her sorun değerlendirilir. Önemli olan sorunsuz, partinin kendi iç yapılanmasını tamamlaması ve halkın sorunlarına kilitlenmesi. Benim tercihimden çok, önemli olan Sayın Tekin'in görüşü ve talebidir" yanıtını verdi.

"O BENİM KİŞİSEL TERCİHİM"

Mevcut makam aracı yerine başka bir makam aracı kullanmasıyla ilgili soruya, "O benim kişisel tercihim" yanıtını veren Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in de maden işçileri için "Güzel öldüler" sözleriyle ilgili soruya ise değerlendirilecek hiçbir tarafının olmadığını söyledi. Bu sözlerin büyük bir facia olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "DNA testiyle bazılarının kimlikleri tespit edilemedi. Bazıları mezardan çıkartıldı. Ölümü güzel olarak değerlendirmek hele hele Çalışma Bakanı tarafından dillendirilmesi üzücüdür" dedi.

Yurt gezilerini sürdüreceğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, önemli olanın halkla kucaklaşmak olduğunu dile getirdi. Doğu ve Güneydoğu için de program yaptıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Karadeniz'e de gideceğiz. Her bölgenin uygun ortamını bulduğumuzda gideceğiz. İlgiden son derece memnunum. Halkın CHP'ye ilgisi beni mutlu ediyor. Bu ülkenin kurucu partisi, ülkenin içinden bulunduğu çıkmazı alıp çıkar noktaya getirmesi gerekiyor. Halkın beklentileri de bu yönde. Halkla, siyaset kurumu arasındaki siyasi bağı kurmaya çalışıyoruz" dedi.

"BAŞBAKAN, EZBERİ BOZULANLARDAN"

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'Candaş medya' değerlendirmesi yaptığı hatırlatılınca da şunları söyledi:

"Sayın Başbakan CHP kurultayından sonra ezberi bozulan siyasetçilerden birisi. CHP'deki değişimi sayın Başbakan'ın hazmetmesi gerekiyor. Daha sonra, daha serin kanlı bir ortamı yakaladığında Başbakan eleştirilerini yapabilir. Şu anki eleştirileri duygusal. Başbakanda aklın değil, duygunun getirdiği eleştiri var. Bazı sözcükleri için sözlüğe bakıyoruz" diye konuştu.

"SARIGÜL İLE GÖRÜŞMEDİM"

Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarılgül ile görüşüp görüşmediğiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mustafa Sarıgül ile görüşmedim. Biz makam beklemeyen, ünvan beklemeyen, halka hizmeti temel ilke edinen herkesi CHP çatısı altına bekliyoruz. 'Bana şu koltuğu vereceksin' diyerek tahahütte bulunanların CHP'de yer alması mümkün değil" DEDİ.

Kılıçdaroğlu, CHP'ye geçeceğini söyleyen Kamer Gençle ilgili de "Kendi bölgesindeki seçmenlerinin iznini alacağını söyledi. Kendisi de uygun görürse partimizde görmek isteriz. Kasket giymekle elbette halka inilmez. Halkın arasına girmezseniz halk adamı kimliğini kaybedersiniz" dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Ankara'ya dönmek üzere Çorum'dan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title