Haberler

Çorum'da Mera Islah ve Amenajman Projesi Faaliyetleri

Alaca ilçesine bağlı Fakılar köyünde 700 dekar alanda uygulanması planlanan mera ıslahı ve amenajman projesinin faaliyet programı gerçekleştirildi.

Alaca ilçesine bağlı Fakılar köyünde 700 dekar alanda uygulanması planlanan mera ıslahı ve amenajman projesinin faaliyet programı gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mera Islahı ve Amenajman Projeleri kapsamında mera, yaylak ve kışlakların ıslah edilerek otlatma kapasitelerinin arttırılması, ot kalitelerinin iyileştirilmesi, toprak muhafaza tedbirinin uygulanarak erozyonun önlenmesi amaçlanıyor.

Alca ilçesine bağlı Fakılar köyünde 700 dekar alanda uygulanması planlanan projenin uygulama açılışı programı, Fakılar köyü mera alanında gerçekleştirildi.

Burada konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, kentte bulunan 765 yerleşim biriminden 742'sinde Mera Kanunu kapsamında tespit işlemi, 196 yerleşim biriminde tahdit işlemi, 127 yerleşim biriminde ise tahsis işleminin gerçekleştirildiğini belirtti.

Mera tahsis işlemleri tamamlanan 12 köyde mera yönetim birliğinin kurulduğunu ifade eden Ermiş, şunları kaydetti:

" Çorum'da şuana kadar Sarinbey, Uğrak, Kızıllı ve Fakılar köyleri olmak üzere 4 bin 744 dekarlık alanda mera ıslah ve amenajman projesini tamamladık. Ünalan ve Bozboğa köylerinde ise proje faaliyetleri devam etmektedir. Islah çalışmaları kapsamında gübreleme, otlatma sisteminin düzenlenmesi ve yabancı ot mücadelesi yapıldı. Bu kapsamda 38 ton dap gübresi, 52 ton amonyum sülfat gübresi kullanıldı. Alanda, 300 metrekare gölgelik, 1 adet sıvat ve 4 adet hayvan kaşınma fırçası yapıldı. Meraya su getirilmesi amacıyla toplamda 2 bin 700 metre boru kullanılırken, bunun bin metresi mera bütçesinden, bin 700 metresi ise katkı olarak köy bütçesinden karşılandı. Proje kapsamında bugüne kadar toplam 146 bin 125 lira harcama yapıldı. Fakılar köyü merasında bugün itibariyle 117 büyükbaş, 250 küçükbaş hayvan otlatılmaktadır."

Programa, Vali Yardımcısı Hacı Osman Ebiloğlu, Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Cafer Kınanç, Gazi Osman Paşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ile diğer davetliler katıldı. - Çorum

Kaynak: AA / Yerel

Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title