Haberler

Çorum'da Jandarma'nın 175. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri

Jandarma teşkilatının 175. kuruluş yıl dönümü Çorum’da çeşitli törenlerle kutlandı.

Jandarma teşkilatının 175. kuruluş yıl dönümü Çorum'da çeşitli törenlerle kutlandı.

İl Jandarma Alay ve Garnizon komutanlığı'nda düzenlenen programa Vali Sabri Başköy, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Emniyet Müdürü Salih Arkan Tarancı, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri ile davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, 175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel komutanlığı'nın kuruluşundan bugüne kadar milletin engin, sevgi ve güvenine mahzar olduğunu, milletin huzuru, güvenliği ve kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusun takdirini kazandığını belirterek, "Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak büyük bir özveriyle, heyecanla görev yapan ve bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetlerinin halka açılan penceresi konumunda bulunan Jandarma, Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisindedir" dedi.

Çorum Belediyespor Karate takımının gösterileri ile devam eden programda İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndaki narkotik köpeği Besin ve iz takip köpeği Hisar birer gösteri yaptı. Köpeklerin gösterilerini programa katılan protokol üyeleri ve davetliler ilgiyle izledi.

Tören jandarma serginin gezilmesi ve kokteylin ardından sona erdi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hitit Üniversitesi Muzaffer Külcü Sabri Başköy Ahmet Çelik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title