Haberler

Çorum Belediyesi'nin Kent Park Projesinde Önemli Adım

Çorum'un yeşil bir kent olması yolunda önemli bir adım daha atıldı.

Çorum'un yeşil bir kent olması yolunda önemli bir adım daha atıldı.

Çorum Belediyesi tarafından Gıda Tarım ve Hayvanlık İl Müdürlüğüne ait Tarım İl Müdürlüğüne ait 157 dönüm arazinin belediye devredilmesine onay çıktı.

Tarım İl Müdürlüğü'nün hizmet binasının bulunduğu arsanın mülkiyetinin Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait olduğunu belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu nedenle Çorum Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü ve İl Defterdarlığı ile ortak bir protokol hazırladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Defterdarı Yaşar Ahmet Özkan ve Tarım İl Müdürü Orhan Sarı ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek arsanın devri ve projenin ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile görüşerek onay aldıklarını belirten Başkan Külcü, 157 dönümlük alanının Kent Park yapılmak üzere Belediye'ye devredileceğini açıkladı. Arsanın tahsisinin karşılığında Tarım İl Müdürlüğü'ne belediye olarak yeni hizmet binası yapacaklarını açıklayan Külcü, 3 kattan oluşacak olan yeni binanın 3,5 milyon TL'ye mal olacağını belirtti. Külcü, Kent Park'ın içerisindeki sosyal donatıları, kompleksleriyle birlikte Çorum'un en büyük parkı olacağını ifade

etti.

3 kurum arasında yapılan protokol gereğince, Çorum Belediyesi'nin Tarım İl Müdürlüğü'ne yapacağı yeni hizmet binası karşılığında, Milli Emlak Müdürlüğü de Çorum Belediyesi'ne, Çevre yolu toptancılar sitesi arkasındaki 68 dönümlük arsayı Belediye'ye devredecek. Çorum Belediyesi bu bölgeye yeni bir sebze hali, kamyon garajı ve oto pazarı yapacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yapılan bu anlaşmaların ardından seçim döneminde söz verdikleri Yeni Terminal, Spor Kompleksi, Kent Parkı ve Sebze Hali projelerinin arsa problemlerini çözüklerini söyledi.

Külcü, bu yıl içerisinde temelli atılacak olan yeni yatırımların 18 ay içerisinde tamamlanarak, Çorum halkının hizmetine sunulacağını kaydetti. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Külcü Ahmet Özkan Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title