Haberler

Çorum Belediyesi Araç Filosunu Güçlendirdi

Çorum Belediyesi, araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Çorum Belediyesi, araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Çorum Belediyesine alınan 10 yeni araç için anahtar teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, göreve geldikleri günden bugüne kadar araç parkında yaptıkları yeniliklerle yılda 8 milyon TL tasarruf sağladıklarını söyledi..

2009 yılından bugüne kadar da toplam 160 tane iş makinesi, kamyon gibi aracı belediye araç parkına kazandırdıklarını dile getiren Başkan Külcü, 7 yıllık dönemde araç parkına 25 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını acıkladı.

Yeni araçlarla birlikte bugüne kadar kullanmak zorunda oldukları yada önceki alımlara kadar kullanmak zorunda oldukları eski araçları hurdaya çıkardıklarını anlatan Başkan Külcü, "Geride bıraktığımız 10 yıllık dönemde Çorum Belediyesi, toplam 102 adet aracı da hurdaya ayırarak onları kullanmaktan vazgeçmiştir. 38 personel istihdam ettiğimiz kademede şu anda 11-12 kişi çalışıyor. Bu yıllık 750-800 bin TL'lik bir işçi gideri tasarrufu demek. Birincisi bu. İkincisi bu ustalarımız, işçilerimiz marifetiyle kademede parça alımı yoluyla yapmış olduğumuz bir harcamamız vardı ki bunun da yıllık ortalamasına baktığımızda burada da 1 milyon TL'lik bir rakam karşımıza çıkıyor. 1.7 Milyon TL'lik eski araç tamiri ve o tamir sırasındaki ustalarımızın işçilerimizin maaş gideri olarak karşımıza çıkıyor. 1.7 milyon TL'yi şöyle geride bıraktığımız yedi yılda sadece buradan 8 milyon TL civarında bir işçilik ve parça tasarrufu sağladık" dedi.

Geçmişte Çorum Belediyesi'nin kullanmakta olduğu kiralık 25 adet temizlik aracı için ödediği aylık kiranın KDV dahil 150 bin TL olduğunu hatırlatan Başkan Külcü, "Belediyemiz içerisinde yaptığımız bir çalışma ile eğer bu araçları satın alırsak ne kadar liralık bir maliyet olur, ne kadar liralık bir aylık ödeme karşımıza çıkar diye hesabımızı yaptık ve o hesabımızın sonunda 25 temizlik aracının alımı için başlayan çalışma 52 adet iş makinesi ve temizlik aracına dönüştü. Toplamda aylık bunlara 150 Bin TL kira için ödediğimiz para kadar taksit ödedik. 2015 yılında da bunların tamamının ödemelerini bitirmiş olduk. Hem tertemiz araçlara sahip olduk hem de bunları kiralık olarak kullanmak yerine mülkiyetine sahip olarak belediyemize çok ciddi bir kazanç sağlamış olduk. Araç envanterini hem sayı olarak artırdık hem belediyenin bütçesine katkı sağlamış olduk hem de araçlarımızı yenilemiş olduk. Sadece elimizde günlük kullandığımız araçlarımızı yenilemek gibi bir çalışma yapmıyoruz. Nitelikli araç alımı yapıyoruz. Yeni buluşları, yeni teknolojileri takip ederek belediyemizin o yeniliklerden de istifade etmesinin önünü olabildiğince açabilmek bakımından nitelikli araç alımı yapıyoruz ki bunun en tipik örneği de kaçak su tespit aracımız ve kanal görüntüleme aracımızdır. Her iki aracımızı ilçe belediyelerimiz istediği gibi komşu illerimiz de istiyorlar. Onlar da zaman zaman bunu kullanıyorlar. Bizim yıllık su tüketimimizin yüzde 10'u kadar kaçak su tespitini geride bıraktığımız iki yıllık dönemde su kayıp kaçak tespit aracı ile yaptık. Bu da 1 Milyon metreküpün üzerinde bir suyu ifade etmektedir. Bir yandan boşa akıp giden suyumuzun tasarrufu olurken öbür yandan da bu kaçak su bazen asfaltın altında bazen de binaların altında zemine ilişkin bozulmaların doğmasına sebep oluyordu. Bunların da önüne bu şekilde geçmiş oluyoruz. Bir yandan araçlarımızın sayısını artırırken öbür yandan da hizmetin verimliliğini, kalitesini, hızını, çeşidini artırmış oluyoruz. Belediyemizin araç parkına son 7 yılda ciddi yenilikler sağladık. Bundan sonra da yenilikleri takip ederek Çorum Belediyesi'ne kazandırılması mümkün olan her yeni teknolojiyi mutlaka belediyemize kazandıracaktır" şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Külcü Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title