Haberler

Çorlu-Uğur Mumcu Trakya'da Anıldı

Uğradığı Bombalı Saldırı Sonucu 24 Ocak 1993 Tarihinde Yaşamını Yitiren Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Ölümünün 18'nci Yıl Dönümünde Trakya'da Düzenlenen Törenler ile Anıldı.

EVİNİN önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu 24 Ocak 1993 tarihinde yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 18'nci yıl dönümünde Trakya'da düzenlenen törenler ile anıldı.

Edirne'deki törenleri Belediye Başkanlığı önünde yürüyüş kortejinin toplanması ile başladı. Sivil toplum örgütlerinin ve Edirne Demokrasi Platformu'nun düzenlediği törenlerde yaklaşık 150 kişilik grup Edirne Belediyesi bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı söyleyen grup daha sonra Uğur Mumcu parkına geldi.

Grup adına konuşan Ayten Durmuş, Uğur Mumcu'nun emperyalizme karşı mücadele ettiği için 18 yıl önce öldürüldüğünü ifade ederek 'Uğur Mumcu bugün yaşasaydı, Kemalizme ve Cumhuriyet'e saldıran haddini bilmezlerin suratına boş bir eldiven gibi fırlatacağı yazılarıyla, Kemalizme, ulusal kimliğe, bölünmez bütünlüğe, tam bağımsız, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olmasını istediği Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkan düşüncelerini yazardıö diye konuştu. Daha sonra vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ellerindeki kırmızı karanfilleri anıta bıraktı. Törenler sırasında hoparlörlerden Selda Bağcan'ın 'Uğurlar Olsun' şarkısı dinletildi.

'MUMCU BUGÜN DE HAKLI ÇIKTI

Tekirdağ'daki törenleri ise Atatürkçü Düşünce Derneği Tekirdağ Şubesi düzenledi. Hükümet caddesindeki Tuğlalı parka kadar yürüyen 50 kişilik grup daha sonra bir banka konulan Uğur Mumcu fotoğrafının önüne karanfiller bıraktı. ADD Tekirdağ Şube Başkanı Servet Gürken, Uğur Mumcu, Türkiye'yi bekleyen tehlikelere işaret ettiğini ve sonunda haklı çıktığını belirterek 'Onun sorduğu sorular bugünde geçerlidir. Siyaset-ticaret-medya ilişkisine karşı çıktı, bunda da haklı çıktıö diye konuştu.

ÇORLU'DA 2 FARKLI TÖREN

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde ise bir saat arayla 2 farklı tören düzenlendi. İlk töreni ADD Çorlu Şubesi Omurtak Caddesi'ndeki Uğur Mumcu ve Basın Şehitleri parkında düzenledi. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı törende basın açıklaması yaparak anıta karanfil bıraktı. İkinci töreni ise CHP Çorlu teşkilatı ile CHP'li Çorlu Belediyesi düzenledi.

Atatürk Meydanı'ndan Uğur Mumcu ve Basın Şehitleri parkına kadar yürüyen 150 kişilik kalabalık, anıta karanfil bıraktı. Grup adına konuşan CHP'li Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan aydınların katledildiğini söyledi. Baysan 'Bugünkü duruma baktığımızda, gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun ne kadar haklı olduğunu görmekteyiz. Karanlık güçler, Mumcu'nun katledilmesini örtemeye çalışsa da tek umudumuz, bir gün bu karanlık güçlerin ortaya çıkarılması, Gaffar Okkan, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı gibi aydınlarımız Türkiye'nin üzerindeki oynanan oyunları ve karanlık güçleri ortaya çıkarma mücadelesi vermişlerdir. Ancak bu aydınlarımızın sonları faili meçhul olarak katledilmişlerdirö şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Bakmadan Geçme

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

title