Haberler

Çorlu'da "Çevre Mevzuatı" Eğitimi Gerçekleşti

Güncelleme:

ÇTSO ve Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Çevre Mevzuatı Eğitimi" ÇTSO Konferans Salonunda gerçekleşti.

Tekirdağ'a bağlı Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ve Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Çevre Mevzuatı Eğitimi" ÇTSO Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün, "Çevreyi genel olarak insanın içinde yaşayarak sürekli olarak yararlandığı, etkileşim halinde olduğu sistemler bütünü olarak tanımlayabiliriz. Bu sistemler bütününü her anlamda, gerek hukuki, gerekse insani yollarla korumalıyız. Öte yandan bir diğer önemli konu da sanayimiz, çünkü artık sanayi de yaşam demek. Takdir edersiniz ki iş olmadan aş, AŞ olmadan da yaşam olmuyor. İşte bu iki önemli olguyu paralel bir şekilde yürütmemize yardımcı olanlar, siz değerli sanayicilerimize önemli bilgiler vermek, mevzuat ve uygulamalarda tıkanan konular varsa diyalog ile çözmek için aramızdalar. Bu duygu ve düşünceler ile çevre ve şehircilik müdürlüğümüzce, üyelerimizle bir araya gelerek bizlerle bilgi ve tecrübelerini paylaştığı için teşekkür ediyor, siz değerli üyelerimizle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek saygılarımı sunuyorum" dedi.

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, kalkınmanın temellerinden biri olan ve istihdam sağlayan sanayinin ülke ekonomisindeki yerinin tartışılmaz olduğunu dile getirdi. Sanayi açısından çevre konusunun her geçen gün daha çok gündeme gelen, yeni düzenlemeler ile uyum çalışmaları süratle devam eden ve gündemden neredeyse hiç inmeyen bir konu haline geldiğini ifade eden Köroğlu, "Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, sanayi yoluyla kalkınma hedefine yürürken çevreyi korumanın çok önemli olduğunu her fırsatta dile getirmekte ve bu bilinçle hareket etmektedir. Odamız bu farkındalıkla, bir yandan sanayinin gelişimini hedeflerken bir yandan da çevresel değerleri en üst seviyede tutmaktadır. Bu düşüncelerle seminerimize katılan değerli eğitmenlerimize ve çok kıymetli konuklarımıza teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum" dedi.

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak ise gelişen, sanayileşen Türkiye'de sanayileşmenin sonucunda oluşan çevre mevzuatı ile ilgili problemleri aşmanın herkesin öncelikli sorunları arasında geldiğini kaydetti. Çevreyle ilgili problemlerin giderilmesi için sadece bir kurumun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesiyle sorunların aşılmasının mümkün olmayacağını ifade eden Albayrak, "Bunun için çevre mevzuatının etrafında toplanan tüm birimlerin ortak hareket etmesi, interaktif bir şekilde problemlerin üzerine gitmesi gerekiyor. Bugün yapmış olduğumuz eğitim sonucunda çevre mevzuatıyla ilgili karşılaştığımız sorunların çözümü ile ilgili bir sonuç oluşturmaya çalışacağız" dedi.

Eğitimde, 'Çevre Düzeni Planı Uygulamaları' konusunda Şehir Plancısı Nalan Gülen, 'Çevre Denetimleri' konusunda Çevre Mühendisi Güllü Serbes, 'Çevre Görevlisi ve Çevre Danışmanlık Hizmetleri' konusunda Çevre Yüksek Mühendisi Semra Çalışkan, 'ÇED İzinleri' konusunda Şehir Plancısı Caner Bülbül, 'Çevre İzinleri' konusunda Çevre Mühendisi Enes Akdemir, 'Korunan Alanlarda Çevre Bilinci' konusunda Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürü Dr. Jale Sezen katılımcılara bilgiler verdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Akgün Tekirdağ Çorlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title