Haberler

Beykoz'da Sıfır Atık Yönetim Merkezi Kuruldu

Güncelleme:

Beykoz Belediyesi, ilçeyi daha yaşanabilir hale getirmek için Sıfır Atık Yönetim Merkezini hayata geçirdi.

Beykoz Belediyesi, semt sakinlerinin atıklarını toplayarak Sıfır Atık Yönetim Merkezinde ayrıştırdı. Ayrışan atıklar, komposto gübre haline getirilerek bahçelerdeki bitkileri yeşillendirdi.

Beykoz Belediyesi, ilçeyi daha yaşanabilir hale getirmek için 'Sıfır Atık Yönetim Merkezi'ni hayata geçirdi. Beykoz Acarlar Mahallesi'nde kurulan merkezde semt sakinleri, atıklarını merkezde biriktirdi. Biriken atıklar da kompost makinesiyle ayrı ayrı ayrıştırılarak komposto gübre haline getirildi. Mahallelerde yerleştirilen merkezler sayesinde toplanmış olan atıklar tarımda, bahçede, parkta kullanılarak bitkileri yeşillendirdi.

Amaçlarının ilçeyi daha yaşanabilir bir merkez haline getirmek olduğunu söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti.

2020 Avrupa normları olacak olan bir çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Çelikbilek, "Mahallelere merkezleri kuruyoruz. Merkezlerde toplanmış olan atıkları ham madde haline getirerek gübreleştiriyoruz. Buda çok önemli bir gübredir. Çünkü kimyasal bir madde yok. Tamamıyla vitamin yüklü organik gübredir. Bu bir örnek çalışmaydı. Bu örnek çalışmayı ilçemizdeki bütün mahallelerde uygulamaya geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

İlçede çöpün önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Başkan Çelikbilek, Türkiye'de çöpün öneminin çok fazla kavranmadığını bu projeler sayesinde yeni yeni kavranmaya başlandığını söyledi.

"YAKITTAN TASARRUF SAĞLANACAK"

Gübreleme aşamasını anlatan proje koordinatörü Yusuf İyilik ise "Atık Yönetim Merkezileri sayesinde çöp kamyonlarının harcadığı yakıttan tasarruf yapılabilecek. Aynı zamanda kaynağında atıkları ayrıştırdığımız için ambalajdan çıkan bütün her şeyi geri kazanabiliyoruz. Böylece ıslak ve kuru yöntemiyle atıklardan komposto gübre elde edebiliyoruz. Plastik maddeleri ise geri dönüşüm ambalajı olarak kazanabiliyoruz" diye konuştu.

"MAHALLELİ PROJEDEN MEMNUN KALDI"

Kendi bahçesinde gübreleme aşamasını uyguladıklarını ve çok memnun kaldıklarını söyleyen mahalle sakini Gülten Çakır, "Böyle bir projeyi duyduğumuz zaman çok sevindik. Mahallemizde yan yana 15-20 çöp bidonu konulmuştu. Gelişi güzel dolduruluyordu. Hayvanlarda sağa sola saçıyordu. Ayrıca rüzgar da çöpleri dağıtıyordu. Bu projeyi duyunca gerçekten çok sevindik. İlk günden beri destekliyoruz. Temennimiz diğer ilçelere ve mahallelere yayılması" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Acarlar Beykoz Politika Güncel Haberler

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title