Haberler

Çomü Tıp Fakültesine Hematoloji Polikliniği

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde hematoloji polikliniği açılacak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde hematoloji polikliniği açılacak.

Hematoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ali Eser, yaptığı açıklamada, 25 Temmuz Pazartesi günü hasta kabulüne başlayacaklarını söyledi.

Eser, hematoloji bölümü olarak iyi huylu ve kötü huylu kan hastalıklarıyla ilgilendiklerini belirterek, "İyi huylu kan hastalıkları olarak, kansızlıklar, bazı kan hücrelerindeki düşüklükler veya yükseklikler. Kanama ve pıhtılaşma bozuklukları da bizim alanımız içerisinde. Bundan daha önemlisi lösemi olarak halk arasında bilinen kan kanserlerinin, kemik iliği kanserleri ve lef kanserlerinin tedavilerini üstleniyoruz." dedi. Löseminin, Türkiye çapında çok fazla yatak ihtiyacı olan hasta gruplarını oluşturduğunu aktaran Eser, "Çünkü bu hastalar ayakta tedavi olma şanslarına çok sahip değiller. Mutlaka yatarak tedavi olmak zorundalar. Eskiden tedavi edilmeyen bu tip hastalar belki 2-3 ay içinde hayatlarını kaybederken, şimdi ise yüzde 40-50 oranında bu hastalıkları tamamen tedavi etme şansımız var. Bu nedenle çok önemli bir görev üstleniyoruz. Bunun için de imkanların arttırılması gerekiyor." diye konuştu.

Eser, uyguladıkları tedaviler sonucunda kan ihtiyacının çok fazla arttığına işaret ederek, şunları söyledi:

"Bu nedenle hastanın günü birlik kanının düzenli olarak karşılanması gerekiyor. Ayrıca, bu hastalara yatacak yer ayarlanması lazım. Burada hastayı yatırmak için imkanımız var, fakat tedavi etmek için yeterli alt yapımız yok. O yüzden bu alt yapıyı sıkı şekilde ve çok çabuk oluşturmamız lazım. İlk olarak kan merkezi oluşturulduktan sonra diğer imkanlar yavaş yavaş oluşturulacak şeyler."

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Erbağ ise, hastane olarak Çanakkale'de hematoloji anabilim dalını hizmete başlattıklarını söyled. Başhekim Yardımcısı Erbağ, şunları kaydetti:

"Bu tip hastalar için iyileşme sevki, şehir ve nüfus açısından ciddi sıkıntılar yaratmaktaydı. Başlayan hematoloji hocamızla lösemi, lenfama ve diğer bütün kan hastalıklarının tedavisini ve takibini hastanemizde yapabilme imkanına sahip olacağız. Yeni hastanenin açılmasıyla birlikte il dışından lösemi ve lenfama hastalarını, özellikle kanser hastalarının, kan kanseri hastalarının tedavisini yapabilecek imkana sahip olmayı hedeflemekteyiz."

Kaynak: AA / Sağlık

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title