Haberler

Çomü'den Kısa Kısa

Çanakkale 1915 Gezici Tır Müzesi sahibi tarihçi Ahmet Uslu, Çanakkale Zaferi'nin 98.yılı kutlamaları kapsamında, Kampüs FM'in konuğu oldu.

Çanakkale 1915 Gezici Tır Müzesi sahibi tarihçi Ahmet Uslu, Çanakkale Zaferi'nin 98. yılı kutlamaları kapsamında, Kampüs FM'in konuğu oldu.

Uslu, programda Çanakkale savaşlarıyla ilgili elinde bulunan özel parçaların hikayelerini ve projelerini anlattı.

Barbaros Şehidi Yüzbaşı Hamit Efendi'ye ait sarı mektup ve fotoğraf ile Kuran-ı Kerim'in hikayesini anlatan Uslu, o döneme ait bir kamçıyla bir Fransız subayın kolyesi hakkında bilgi verdi.

Çanakkale Gazisi Ali Köşger'in hikayesini dinleyicilerle paylaşan Uslu, 98. yıl kutlamaları kapsamında 1915'te şehit ve gazi olanların çocukları ve torunlarının, Çanakkale'ye geldiğini bildirdi.

Kahramanların torunlarının stadyuma gelişlerinde büyük alkış aldığını ifade eden Uslu, şöyle dedi.

"3 yıldan beri Anadolu'da çeşitli yerlerde seminerler ve sergiler düzenleyince Anadolu'dan yüzlerce şehidin ve gazinin torun ve çocuklarına ulaştık. Bu insanlar bizleri evlerine misafir ettiler. Bu sene Valilik tarafından bana Anadolu'daki gazilere ulaşılıp ulaşılamayacağım soruldu. Hemen adreslerini ve telefonlarını verdim. Yaklaşık 30 aileyi Valilik Çanakkale'ye davet etti. Devlet, ilk defa bu insanlara elini uzattı ve 'Çanakkale şehitlerime vefa borcumu ödüyorum' dedi. 18 Mart günü stadyumda o insanlar çok büyük alkış aldı."

-Ziraat Fakültesinden Ayvacık Belediyesine çalışma ziyareti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur ve Zootekni Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Cemil Tölü ile Yrd. Doç. Dr. Orhan Yılmaz, Ayvacık ilçesine çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin'i ziyaret eden akademisyenler, önceki yıl ortaklaşa yapılan Zeytin çalıştayının sonuçlarını tekrar değerlendirdi.

Önümüzdeki aylarda ilçenin hayvancılık potansiyeli ve yerel hayvansal değerlerine yönelik projelerin başlatılması, bu konuda ileri ki haftalarda da ziraat fakültesinde tekrar bir toplantının yapılması konusunun görüşüldüğü ziyarete, Ayvacık yöresinde yerel isimle anılan "Ayvacık Poni" atlarının potansiyeliyle bölgedeki değeri hakkında bir projenin yürütülmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Ziyarete, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Amir Sarı da katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Ahmet Uslu Ayvacık Yerel Haberler

title