Haberler

Çomü'de Öğrencilerin Basın Açıklamasına Kalkanlı Müdahale

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki (KTÜ) bir öğrencinin saldırıya uğramasını protesto etmek isteyen Öğrenci Kolektifi üyeleri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Anafartalar Kampüsü içinde basın açıklaması yapmak istedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki (KTÜ) bir öğrencinin saldırıya uğramasını protesto etmek isteyen Öğrenci Kolektifi üyeleri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Anafartalar Kampüsü içinde basın açıklaması yapmak istedi. Kampüste basın açıklaması yapmalarına izin verilmeyen grup, çevik kuvvet ekiplerinin kalkanlarıyla itilerek dışarı çıkartıldı. KTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Metehan Tuna Göre'nin saldırıya uğrayıp dövülmesine tepki gösteren Öğrenci Kolektifi üyeleri, bugün saat 13.30 sıralarında ÇOMÜ Anafartalar Kampüsü içinde basın açıklaması yapmak istedi. Eğitim Fakültesi yetkilileri öğrencilerin kampüste basın açıklaması yapmasını istemedi, dışarıya çıkmalarını talep etti. Öğrenci Kolektifiyle birlikte hareket eden Eğitim- Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç'un 'Hangi yasadan hareketle' diye bağırarak tepki göstermesi üzerine kampüs içinde hazır bekleyen İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet ekibi, harekete geçti. Üniversitenin özel güvenlik görevlilerinin de destek verdiği müdahalede dışarı çıkmamak için direnen öğrenciler, kalkanlarla püskürtülerek 10 dakika içinde kampüsten atıldı. Müdahale anında 2'si başından 4 öğrenci yaralandı. Ambulans ve taksilerle Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan öğrenciler tedaviye alındı.

AMA BU SALDIRILAR BİZİ MÜCADELEDE GERİ DURDURMAYACAK Yaşananların ardından Öğrenci Kolektifi, kampüs önünde basın açıklamasını yaptı. Yapılan açıklamada, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde daha öncede çok defa pusu kuran ve birçok üniversitelinin yaralanmasına neden olan, Üniversite'nin Öğrenci Derneği'nde örgütlenen faşist grup, 21 Eylül Pazartesi günü Öğrenci Kolektifleri üyesi Metehan Tuna Göre saldırdı. Ama bu saldırılar bizi mücadelede geri durdurmayacak dendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Karadeniz Teknik Üniversitesi Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title