Haberler

Çolakbayrakdar, "Yamula Patlıcanı'nı Tanıtacağız"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri’nin kendine özgü ürünlerini tanıtmak amacıyla çeşitli organizasyonlar düzenleyeceklerini söyledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri'nin kendine özgü ürünlerini tanıtmak amacıyla çeşitli organizasyonlar düzenleyeceklerini söyledi.

Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi sınırları içinde Yamula Patlıcanı, Gömeç Fasulyesi, Cırgalan Biberi ve Erkilet Kedibacağı gibi özgün ürünleri olduğunu hatırlatan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar," Belediye faaliyetleri yanında Kayseri'nin kültürünü, önemli değerlerini de tanıtmak için gayret gösteriyoruz. Yöremize has ürünleri yurt içine ve yurt dışına tanıtmak istiyoruz. Bu tanıtım organizasyonlarıyla özgün ürünlerimizi üreten vatandaşlarımızın da emeği gerçek değerini bulacak. Kocasinan Belediyesi olarak bu ürünleri, lezzetleri ve kültürleri en iyi şekilde tanıtarak çiftçimizin de ticaretinin artmasına yardımcı olacağız " dedi.

Tanıtım programları sonrası üretim miktarında ve ürünün talebinde önemli artışlar yaşandığını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar," Pastırma, sucuk, halı, patlıcan, biber, üzüm kedibacağı gibi değerlerinize sahip çıkmazsanız, tanıtmazsanız başkaları severek benim diyor. Ürettiğinizi satma ve pazarlama konusunda da sıkıntı çekiyorsunuz. Biz bu değerlerimizi tanıtarak daha çok üretilmesi, üreticimizin daha çok kazanması ve tüketicimizin de daha kaliteli ürün tüketmesi için çeşitli organizasyonla tanıtmak için elimizden gelen gayreti sergileyeceğiz" şeklinde konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, 6 Eylül 2015 Pazar Günü Yemliha'da Yamula Patlıcanı Tanıtım Günleri düzenlediklerini belirterek," Burada yapacağımız farklı bir organizasyonla kültürümüzü, değerlerimizi ve Yamula Patlıcanı'nın lezzetini tanıtacağız. Bütün hemşerilerimizi Yamula Patlıcanı Tanıtım Günleri'ne bekliyoruz" şeklinde davetiyle sözlerini bitirdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocasinan Belediyesi Kayseri Erkilet Gömeç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title