Haberler

Çolakbayrakdar'dan Görme Engellilere Beyaz Baston

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, engellilerin hayatını kolaylaştırmak, onlar için farkındalık oluşturmak amacıyla toplumun elbirliğiyle gayret göstermesi gerektiğini söyledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, engellilerin hayatını kolaylaştırmak, onlar için farkındalık oluşturmak amacıyla toplumun elbirliğiyle gayret göstermesi gerektiğini söyledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Görbir Şube Başkanı Mustafa Çeker'in de katıldığı programda 100 görme engelli vatandaşa beyaz baston hediye etti.

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Bize düşen toplum içerisinde engelli kardeşlerimizin de olduğunun farkındalığını oluşturacak, onların hayatlarını kolaylaştıracak, yollarda, kaldırımlarda, parklarda toplumun her kesiminde daha rahat hareket edebileceği mekanlar oluşturmaktır. Biz de şu anda birçok parkımızda, bahçemizde engelli kardeşlerimiz için onların rahat hareket edebileceği mekanlar oluşturuyoruz, hazırlıyoruz" dedi.

Bazı parkların içerisinde bedensel fiziki engelliler için eğitim alanları, oyun alanları gibi yerler yaptıklarının altını çizen Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Birçok noktada görme engellilerimiz için yürüme yollarını oluşturuyoruz. Onların rahatlıkla yürüyebileceği izlerin olduğu kaldırımları döşüyoruz. Bunu daha fazla hale getirip bu kardeşlerimizin daha rahat yaşayabilecekleri mekanları oluşturmamız gerekir" diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar konuşmasına şöyle devam etti, "Sadece mekanları oluşturmakla yetmeyecek nitelikte işin farkındalığını da ortaya koyacak, beyaz bastondaki 'beyaz' esprisinin üçüncü şahıslar tarafından hissedilir, görünür, engelli kardeşimizin fark edilir olmasını sağlamamız da gerekmektedir. Biz de toplumsal olarak en azından bu bilinci ortaya çıkartıp, bu farkındalığı ortaya koymak adına gerek Kocasinan Belediyesi olarak biz gerek diğer belediyeler, toplumun bütün katmanları olarak bu işin öncülüğünü yapmamız gerekiyor. İnşallah sağlıklı, sıhhatli günlerde sizlerin de rahatlıkla kullanabileceği bir çevre oluşturmak bizim görevimizdir. Hayata tutunmak adına hayatın içerisinde olmaları adına yapılan gayretler önemlidir. Bizim insanımız yardımseverdir, gönlü açıktır, birinin elinden tutmak, yardım etmek huzur bulur, mutlu olur. Bu farkındalık, bu bilinç biraz daha yüksek olsa eminim herkes yardım noktasında elinden gelenden daha fazla gayret ve çaba gösterecektir. Görme engelli kardeşlerimize bir nebze de olsun yardımcı olabilmek için bizlere de vesile oldunuz" şeklinde konuşmasını bitirdi.

1998 yılında beri Kayseri'de hizmet verdiklerini belirterek dernekleri hakkında bilgi veren Mustafa Çeken de,"Derneğimizin kamu yararına çalışma belgesi vardır. Eğitimci bir derneğiz, şimdiye kadar 41 projeye imza attık.Bin 300 civarı engelli kardeşimizi kamuda ve diğer kurumlarda istihdam ettik. Nazik düşüncenizden dolayı üyelerim adına teşekkür ediyorum" şeklinde duygularını dile getirdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title