Haberler

Çökmüş Halde İstiklal Marşı'na Eşlik Ettiler

KESK’e bağlı Kültür Sanat-Sen’in Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) yasa tasarısına tepki eyleminde “Sanata Evet” pankartını taşıyan 6 kişinin çökmüş halde İstiklal Marşı’na eşlik etmesi dikkat çekti.

KESK'e bağlı Kültür Sanat-Sen'in Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) yasa tasarısına tepki eyleminde "Sanata Evet" pankartını taşıyan 6 kişinin çökmüş halde İstiklal Marşı'na eşlik etmesi dikkat çekti.

Kültür Sanat-Sen Genel Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı TÜSAK yasa tasarısına Samsun'da eylem düzenleyerek tepki gösterdi. İlkadım ilçesindeki DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyeleri slogan atarak Gazi Caddesi üzerindeki Konak Sineması önüne kadar yürüdüler. Burada grup adına açıklamada bulunan Ankara Kültür Sanat-Sen Hukuk Sekreteri İzzet Tekeli, "Bugünlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca hazırlanan TÜSAK yasa tasarısı ile vücut bulan ve devlet ödenekli sanat kurumları olan devlet tiyatroları, devlet opera ve balesi ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüklerinin kapatılması söz konusudur. Bakanlar Kurulu'nun atayacağı 11 kişi ile kurulacak ve ülkemizdeki tüm sanat hareketleri için karar verecek olan bir üst kurul ile bakanlıkça oluşturulan bu kurula bağlı mekanizmaların yöneteceği sanat, özgür ve özgün olamaz. Kültür Sanat-Sen olarak sanata, sanatsevere ve halkımıza karşı girişilen bu darbeye 'hayır' demek görevimizdir. Sanatçıları temsil eden meslek kuruluşlarına, emeği savunan sendikamıza ve alanın uzmanlarına danışılmadan, kapalı kapılar ardında hazırlanan TÜSAK tasarısına karşı çıkıyor ve halkımızın duyarlığına güveniyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından opera ve bale sanatçıları ile tiyatrocular İstiklal Marşı, Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı okudular. "Sanata Evet" pankartını tutan 3'ü bayan 6 kişinin ise İstiklal Marşı'na çökmüş halde eşlik etmesi dikkatlerden kaçmadı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İlkadım Samsun Konak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title