Haberler

Çokab Çalışmaları

Çoruh Havzası Kalkınma Birliği (Çokab) 1. Olağan Genel Kurulu'nda Başkanlığa Getirilen Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Birlik Üyelerinin Samimiyetle Çalışmaları Gerektiğini Söyledi.

Çoruh Havzası Kalkınma Birliği (ÇOKAB) 1. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa getirilen Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, birlik üyelerinin samimiyetle çalışmaları gerektiğini söyledi.

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, birliğin artık resmi bir hüviyet kazandığını belirterek, “ÇOKAB, şunu gösteriyor, doğru dürüst bir şekilde yola çıkarsanız başarıya da ulaşırsınız. Samimiyetle, ihlasla, ön yargıdan uzak bir çalışma yaparsanız bu yere varırsınız. Buraya katılan herkes kendi yöresine hizmet etmek için bu birliğe destek vermiştir. 21 belediyeden oluşan ÇOKAB’ın içerisinde ve aramızda devletimizi temsil eden kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, üniversite ve sivil toplum örgütlerimiz var. Bundan dolayı kendimizi daha güçlü hissediyoruz. Mütevazi olarak başlayan birliğimiz bugün bu noktaya gelmiştir.” diye konuştu.

Öte yandan birliğin bütçesi için belediyelerin yılda bir defaya mahsus nüfus sayısına göre kişi başına 50 Ykr aidat vermeleri kararlaştırıldı. Verilecek aidatın tahsili konusunda da Birlik Encümeni’ne yetki verildi. Gerektiğinde ek bütçe yapma kararı alındı.

Erzurum ve Artvin illerine bağlı 21 belediyenin iştirakiyle kurulan ÇOKAB’ın Anadolu Birlikler Platformu’na kurucu üye olarak katılma konusu da kabul edildi.

4 vadi ve 21 belediyeden oluşan Çoruh Havzası Kalkınma Birliği şu belediyelerden oluşuyor: Tortum Vadisi; Bağbaşı, Serdarlı, Şenyurt, Pehlivanlı, Uzundere. İspir Vadisi; Madenköprübaşı, Pazaryolu. Yusufeli Vadisi; Ardanuç, Damar, Kılıçkaya, Madencik, Şavşat. Oltu Vadisi; Olur, Narman, Şenkaya, Şekerli ve Paşalı.

(DMA-İRT-Y)

27.11.2007 12:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title