Haberler

Çocukları Okuyor, Onlar Üretiyor

Tekirdağ'da "Okullar Hayat Olsun" Projesi kapsamında veliler, çocuklarının eğitim gördüğü okulda katıldıkları kursta ürettikleri ürünlerden gelir elde ediyor HEM Müdürü Aydın: "Karacakılavuz el dokumalarının Türkiye çapında tanıtılması için uğraş veriyoruz"

YAKUP GÜLER - Tekirdağ'da "Okullar Hayat Olsun" Projesi kapsamında çocuklarının okuduğu okulda açılan el dokuması kursuna katılan veliler, ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyor.

Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından açılan kurs sayesinde hem veliler gelir elde ediyor hem de el dokumaları gelecek nesillere taşınıyor.

HEM Müdürü Suat Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ'ın önemli kültürel simgelerinden olan Karacakılavuz el dokumalarının, proje çerçevesinde Hüseyin Pehlivan İlkokulunda öğrenci velilerine verilen kursla yaşatıldığını söyledi.

Unutulmak üzere olan dokumaların kursla yeniden yaşatılmaya başlandığını dile getiren Aydın, 3 yıl önce 3 tezgah, usta öğretici ve 6 öğrenciyle çalışmaya başladıklarını, bugün ise 2 usta öğretici ve 20'den fazla kursiyerleri olduğunu vurguladı.

Aydın, kursiyerlerin ürettikleri ürünleri satarak gelir elde ettiklerini, talep geldikçe isteyen kişilere dokuma öğrettiklerini belirterek, "Karacakılavuz el dokumalarının Türkiye çapında tanıtılması için uğraş veriyoruz" dedi.

Öğrenciler ile velileri aynı okulda

İlköğretim Okulu Müdürü Bülent Güler de okulda açılan dokuma kursuna velilerin ilgi gösterdiğini söyledi.

Başlangıçta kursa hobi olarak başlayanların zamanla ürettikleri ürünleri satarak gelir elde eder duruma geldiklerini belirten Güler, velilere sundukları imkandan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Dokuma kursunda usta öğreticiliği yapan Hatice Çınar da öğrencilerin üst katta okurken, velilerin okulun alt katındaki atölyede dokuma yaptığını ve ürettikleri ürünleri satarak para kazandıklarını vurguladı.

Kursa katılan öğrenci velileri de boş vakitlerini kursa gelerek değerlendirdiklerini ve ürettikleri el dokumalarını satarak ev ekonomisine katkı sağladıklarını kaydettiler. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title