Haberler

Çocuklardan Öğretmenlere Özel Konser

Bayraklı Belediyesi Çocuk Korosu Öğretmenler Günü nedeniyle özel bir konser düzenledi.

Bayraklı Belediyesi Çocuk Korosu Öğretmenler Günü nedeniyle özel bir konser düzenledi. Çocuklar şarkılarını bu sefer kendilerini yetiştiren öğretmenler için söyledi.

Bayraklı Belediyesi'nin Koro Şefi Hançer Şahika Türkkan yönetimindeki Çocuk Korosu öğretmenler için sahne aldı. Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katılım yoğun oldu. Koroda bulunan çocuklar kadar ailelerin heyecanı gözlerden kaçmadı. Koro "Bir öğretmen olacağım adı sanı duyulmamış" adlı oratoryo ile başladı. Solist Ayşenur Ördek'in "Orda bir köy var uzakta" adlı şiiri seslendirirken, sahnede şehit öğretmenlerin fotoğraflarının yer aldığı barkovizyon gösterisi yapıldı.

SINIF FİGÜRÜ OLUŞTURULDU

Program daha sonra çocuk korosu konseri ile devam etti. Çeşitli meslek dalından kostümlerle sahne alan çocuklar "Kim arar seni" ve "Senden benden bizden" gibi pop şarkılarından oluşan repertuarlarını coşkuyla seslendirdi. Konserin sonunda ise solist Berivan Dağlı'nın "Show me how you burlesque" adlı yabancı şarkısıyla son buldu. Konser boyunca, soğuk heykel atölyesi sanatçıları, üzerinde Cumhuriyet döneminin ilk kadın öğretmenlerinden Refet Angın'ın isminin yazılı olduğu kara tahta önünde sınıf figürü oluşturdu.

CUMHURİYET ÇOCUKLARI YETİŞTİRİYORUZ!

Konserin sonunda Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ söz aldı. Koro Şefi Hançer Şahika Türkkan'ı kastederek "Yüreği Cumhuriyet ve Atatürk sevgisiyle dolu müthiş bir hocamızdır" diyen Başkan Karabağ, "Çocuklarımız da öyle. Biz Cumhuriyet çocukları yetiştiriyoruz. Kusura bakmasınlar. En büyük öğretmenimiz sevgili Atatürkümüz. Sevgili Atatürk'ün öğretmene ve eğitimciye verdiği değeri bir çift sözle anlatmak mümkün. 1920'li yıllarda Atatürk'e o dönemin maliye bakanı 'Atam vekil maaşı belirlenecek ne yapalım?' demiş. Atatürk dönmüş ve demiş ki; 'Muallim maaşlarını geçmesin' cevabını vermiş. Bir bu döneme bakın bir bu döneme. Aradaki fark bu. Öğretmen eşi ve babası olarak sevgili öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Sevgili çocuklarımızı kutluyorum. Gurur duyduk hepsiyle" dedi.

Etkinlik 10. Yıl Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesi ile son buldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Hasan Karabağ Bayraklı Yerel Haberler

title