Haberler

Çocuklara Çoklu Zeka Testi Uygulandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Burcu Özdemir Beceren, ÇOMÜ Çocuklar Evi öğrencilerine çoklu zeka testleri uyguladı.

Burcu Özdemir Beceren, "Çocuklar aslında zeki oldukları yönleri bilirler ve bizlere bu yönleriyle ipuçları vermeye çalışırlar. Bizim rehberliğimize ihtiyaç duyarlar. Çocukların zekalarını fark etmediğimiz her gün onlara zarar veririz. Bazen onların zekalarını görsek bile, bunun farkına varmayız. İyi bir eğitim anlayışı çocuklar arasındaki farklılıkları azaltmak yerine artırır. Her yaş grubunun genel gelişim özelliklerinin ortak olmasına rağmen, her çocuğun kendine özgü olduğu da unutulmamalıdır. Kendi özelliklerine özgü olma niteliklerinden biri de çocuğun kendisine özgü olan zekasıdır. Çocuğun kendine özgü olan zekası, onun bireyselliğinin bir yansımasıdır ve hangi zeka alanına ait yeteneklerini daha fazla gelişmiş olduğunun da bir göstergesidir. Zeka, bize öğretildiği gibi tek bir IQ numarası değil, beynin değişik yerlerinde mozaik olarak var olan yetilerin toplamıdır" dedi.

Çocuklar evi öğrencilerine öğrenme sürecinde hangi çoklu zeka alanının ön planda olduğunu ortaya çıkartmak için Teele Invertory Of Multiple Intelligences (TIMI) testi uygulandı. Test, 58 tane farklı resimden oluşuyor. Çocuklara bu resimler gösterilerek, 2 resim arasından seçim yapmaları isteniyor. Her resim, bir zeka alanını temsil ediyor. Çocukların cevapları doğrultusunda değerlendirme yapılabiliyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Burcu Özdemir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title