Haberler

Çocuk Sokağı'ndan Dünyaya Barış ve Kardeşlik Mesajı

Esenler’de bulunan dünyanın ilk Çocuk Sokağı, Dünya Çocuk Günü’nde aralarından mültecilerin de bulunduğu yüzlerce çocuğu ağrıladı.

Esenler'de bulunan dünyanın ilk Çocuk Sokağı, Dünya Çocuk Günü'nde aralarından mültecilerin de bulunduğu yüzlerce çocuğu ağrıladı. Akranlarıyla gönüllerince eğlenen minikler, dünyaya barış mesajları verdi.

Esenler Belediyesi Dünya Çocuk Günü'nde anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı.Dünyanın  çocuklar için yapılmış olduğu ilk Çocuk Sokağı'nda buluşan yüzlerce çocuk, müzikler ve çeşitli oyunlar eşliğinde doyasıya eğlendi. Aralarında Suriyeli sığınmacılardan oluşan onlarca çocuğun da yer aldığı etkinlikte çocuklar dünyaya barış ve kardeşlik mesajı da verdi. "Sokakta çalışmak değil, oynamak istiyorum", "Çocuk gelin olmak istemiyorum" yazılı pankartlarla da çocuklar, haklarını dile getirdi.

Düzenlenen eğlenceye, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da eşlik ederek çocukların mutlu gününe ortak oldu. Çocuklara balon ve şekerler dağıtan Başkan Göksu, " Çocuklarımız küçücük bedenlerinde taşıdıkları kocaman yürekleri ile dünyaya barış ve kardeşlik mesajı veriyorlar. Bu mutlu günlerinde çocuklarımızın yanında olmaktan son derece mutluluk duyuyorum" dedi.

Gün boyu sokaktaki eğlencelerine devam eden çocuklar, kimi zaman seksek oynayarak kimi zaman ise yakar top oynayarak bu mutlu günlerinin tadını çıkardı.

"ÇOCUK SOKAĞIMIZDA ÇOCUKLARIMIZ GÜVENDE"

Çocuklarla bir arada olmaktan son derece keyif ve mutluluk duyduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Burası çocuk sokağı ve bu çocuk sokağının orijinal yönü şu; İstanbul'da özellikle bizim gibi metrekareye en fazla insan düşen, nüfus yoğunluğu çok olan ilçelerde anne ve babaların en önemli problemleri çocuklarını güvenle oynatabileceği alanlarının olması. Bu donatı yetersizliğinden dolayı zaman zaman bazı yerlerde sıkıntılar çekebiliyoruz. İşte biz bu sorunu biraz önce çözebilmek için Esenler'de bu çocuk sokağı uygulamasını başlattık ve çokta başarılı oldu. Tabi çocuk Sokağı dediğimizde burası sadece kapatılmış bir sokaktan ibaret değil, burası bir kampüs. Burada gördüğünüz gibi kapalı oyun alanları, kütüphanesi, sineması, kefesi ile beraber bir kampüs" diye konuştu.

"BİR ŞEHRİ TEBESSÜM ETTİRMEK İSTİYORSANIZ ÇOCUKLARI TEBESSÜM ETTİRECEKSİNİZ"

Çocuk sokağının üç temel özelliği olduğunu belirterek sözlerine devam eden Başkan Göksu, "Bir, çocuklara güvenli bir şekilde oynama ortamı oluşturuyor, 2'ncisi, şimdi her insan yaşadığı şehirde bir hikayesinin olmasını ister. Aslında bu sokak çocuklara yaşadığı şehirde hikayeyi öğretiyor. Geleneksel olarak unuttuğumuz sokak oyunlarımız var bizim. Moderatörler eşliğinde sokak oyunlarını öğretiyor. 3'üncüsü ise çok önemlisi, çocuklara aileleri ile nitelikli vakit geçirme imkanı sunuyor. Bu anlamda bu çocuk sokağımız Türkiye'de değil dünyada ilk çalışma olarak ortaya çıktı ve dünyanın bir çok yerinden burayı görmeye geliyorlar.  Şimdi inşallah çocuk sokağından sonra çocuk mahallesi, ondan sonra ise çocuk köyü projelerine doğru gidiyoruz ve Esenler'deki çocuklar tebessüm ediyor. Bir şehri tebessüm ettirmek istiyorsanız çocukları tebessüm ettireceksiniz" ifadelerini kullandı.

"KÜÇÜK YAŞTA ÇOCUKLARI GELİN ETMESİNLER"

Arkadaşları ile birlikte çok eğlendiğini belirten Merve Yordar, "Bugün dünya çocuk günü. Burada müzikler eşliğinde arkadaşlarımızla oyunlar oynuyoruz, eğleniyoruz. Bizim için keyifli bir gün.  Şunu söylemek istiyorum. Çocuklar gelin değildir. Bunu bilmemiz lazım. Küçük yaşta çocukları gelin etmesinler" diye konuştu.

Bir başka kişi ise, "Bugün Dünya Çocuk günü. Bütün çocuklar burada toplandı oyun oynuyoruz. Bazılarımız seksek oynuyor, bazılarımız ip atlıyor, bazılarımız ise basket oynuyor. Eğlenceli bir gün. Bugün her şeyi ile çok güzeldi. Eğlenceden derslerimiz bile unuttum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Çocuk Günü Mehmet Tevfik Esenler Göksu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title