Haberler

Çocuk Meclisinin Eğitime Desteği Devam Ediyor

Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi Üyelerine "Bilgi Ve Hedefe Odaklanma" ve "Motivasyon" Konulu Kişisel Gelişim Eğitimleri Veriliyor.

Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin eğitim çalışmalarına verdiği destek devam ediyor. Kişisel Başarıyı Arttırma Çalışma Grubu işbirliğinde çocuklara "Bilgi ve Hedefe Odaklanma", "Motivasyon", "Zaman Yönetimi", "İletişim" ve "Özgüven" konuları anlatılıyor.

Bursa'yı ilgilendiren konularda kent çocukları ile çalışmalar yürüten Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi; çocuğun yüksek yararı düşünülerek hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitim hakkının desteklenmesine yönelik başlattığı çalışmalar akabinde çocuklara kişisel gelişimin önünü açtı. Farklı sosyal statülere sahip öğrencilerin ortak değerlerde bir araya gelmesine olanak sağlayan Çocuk Meclisi; Bursa Kent Konseyi çatısı altında bulunan Kişisel Başarıyı Arttırma Çalışma Grubu işbirliği ile üyelerine ve ailelerine yönelik 5 farklı içerikten oluşan bir dizi eğitim çalışması başlattı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Bursa Kent Konseyi ofislerinde Kişisel Başarıyı Arttırma Çalışma Grubu Üyesi ve Şehit Onbaşı Hakan Yutkun Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Bay ve İhsan Zeybek tarafından "Bilgi ve Hedefe Odaklanma" konusunda ilk kişisel gelişim eğitimlerini alan çocuklar "Motivasyon" konulu ikinci bir eğitim toplantısıyla; benlik bilinci ve mücadele ruhu, iletişimde sevgi ve saygı ile yaklaşımın değeri ve aile kavramının önemiyle tanıştı. Toplantılarda zamanı iyi değerlendirmek, anı yaşamanın önemi ve geçmişte yaşanan olumsuzluklara takılıp kalmanın ileriye dönük atılacak adımlar için nasıl engel oluşturduğuyla ilişkilendirilmiş örneklemeler verildi. Ayrıca eğitmenler tarafından ebeveynlere davranışsal olarak çocuğun öz benliğini zedeleyici tutum içerisine girmeden gelişimlerine nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda bilgiler verildi.

Çocukların birey olarak kendilerini gerçekleştirmelerine temel oluşturacak ayrıntılara da değinilen eğitim toplantıları sonunda, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursa Kent Konseyi bünyesinde bulunan meclisler ve çalışma grupları koordinasyonu sonucunda ortaya çıkan projelere desteklerinin devam edeceğini söyledi. Ayrıca Pala, Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu üyelerine, eğitmenler Mustafa Bay, İhsan Zeybek'e ve Çocuk Meclisi sorumlusu Ayşe Zeynep Kılınç'a yapılan çalışmalarda dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

title