Haberler

Çocuk Meclisi, Avrupa Bilim Şenliği'nde

Ankara Büyükşehir Belediyesi 21. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Avrupa’da yaklaşık 33 ülkede ve 300 kentte tüm gün boyunca eşzamanlı olarak düzenlenen etkinliklerle kutlanan ve topluma bilimin sevdirilmesini amaçlayan “Avrupa Bilim ve Eğlence Günü” etkinliklerine katıldıAnkara Üniversitesi Fen Fakültesi’nde düzenlenen etkinliklerde, "Çocuk Üniversitesi"nin Toprak Bilim Okulu, Felsefe Okulu, Halk Sağlığı Kurumu, TÜBİTAK, LÖSEV ve Serebral Palsili Çocuklar Vakfı’nın stantlarını ziyaret eden ve küçük deneylere katılan çocuklar, katılacakları panel öncesinde de renkli saatler geçirdiler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 21. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Avrupa'da yaklaşık 33 ülkede ve 300 kentte tüm gün boyunca eşzamanlı olarak düzenlenen etkinliklerle kutlanan ve topluma bilimin sevdirilmesini amaçlayan "Avrupa Bilim ve Eğlence Günü" etkinliklerine katıldı

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde düzenlenen etkinliklerde, "Çocuk Üniversitesi"nin Toprak Bilim Okulu, Felsefe Okulu, Halk Sağlığı Kurumu, TÜBİTAK, LÖSEV ve Serebral Palsili Çocuklar Vakfı'nın stantlarını ziyaret eden ve küçük deneylere katılan çocuklar, katılacakları panel öncesinde de renkli saatler geçirdiler.

"Avrupa Bilim ve Eğlence Günü", Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürütülen "Avrupa Komisyonu Horizon 2020 Programı Marie Curie Hareketi" tarafından desteklendi.

"BİLİM VE BİLİM İNSANI PANELİ"NE KATILDILAR

Etkinlik kapsamında düzenlenen ve başkanlığını Prof. Dr. Figen Gürsoy'un yaptığı panelde de Çocuk Meclisi'nden konuşmacı olarak katılan çocuklar, kendi bakış açılarından "bilim ve bilim insanını" değerlendirdiler.

Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya, kendi açısından en önemli buluşun internet olduğunu belirtirken, "internetin babası" olarak bilinen Vinton Cerf'in çalışmalarını anlattı. Yurtdışında yaşayan bilim insanlarının başarılarına ilişkin örnekler veren Karakaya, "Yurtdışındaki bilim insanlarımızın tecrübelerinden, ülkemiz için de yararlanılması gerektiğine inanıyorum ve ümit ederim ki üniversitelerimiz, ülkemizde yetişen bilim insanlarına daha çok sahip çıkar; yeni nesiller, bilim alanında daha çok teşvik edilirler" dedi.

Başkan Yardımcısı Semih Can Bal da konuşmasına, Nobel Ödüllü İngiliz Kimyager Sör Harry Kroto'nun, "Bazı insanlar bilimin sadece etrafımızdaki teknolojiden ibaret olduğunu sanıyorlar. Hayır, bilim, bundan çok daha derindir. Bilim, bilimsel düşünce ve bilimsel metottur" sözünü aktararak başladı. Bal, şöyle devam etti:

"Bugünün gelişmiş dünyasında, biz çocuklara bilimin sevdirilmesi çok önemlidir. Belki bir gün insanlığa yararlı eserler bırakan, yepyeni keşifler yapabilen, Türkiye'nin Edisonları, Graham Bell'leri, tarihe geçecek bilim insanları olabiliriz. Yeter ki merak etmekten, soru sormaktan, araştırmaktan vazgeçmeyelim, öğrenmenin ve araştırmanın daha zevkli hale geleceği, araştırmaktan heyecan duyacağımız, ezberciliğe dayanmayan bir eğitimle büyüyelim."

"BÖCEK OKULU FAYDALI OLDU"

Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Esma Uysal da çocukların bilimle yakınlaşmasını sağlayacak dersler ve programlar geliştirilmesinin önemini vurgulayarak, bilimin yeni nesillere sevdirilmesine yönelik bir eğitim sisteminin geliştirilmesi hayalini dile getirdi. Uysal, Çocuk Meclisi olarak son 3 yıldır katıldıkları "Böcek Okulu" gibi çalışmaların, bilimin çocuklara sevdirilmesinde büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

ÇOCUK MECLİSİ'NDE 21. DÖNEM HEYECANI BAŞLIYOR

Çocuklar, panelin sonunda anı fotoğrafları çektirdiler, kendilerine takdim edilen katılım belgeleri ve armağanlarla Üniversite'den ayrıldılar. Çocuk Meclisi üyesi minikler, kendilerine verdiği destekler nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkürlerini sunarken, Çocuk Meclisi'nin, 19 Ekim'den itibaren başvurularının alınmaya başlanacağı 21. Dönem'i için şimdiden heyecanlandıklarını belirttiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ankara Üniversitesi Marie Curie Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title