Haberler

Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Erzurum’da Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Erzurum'da Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde, Vali Yardımcısı Ersin Boylu başkanlığında düzenlenen Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon Toplantısına, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdürü Tufan Akkar, Milli Eğitim Şube Müdürü Rukiye Karakuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, Erzurum İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Yüksel Doğru, İŞ KUR İl Müdür Yardımcısı Halit Topcu, Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Celal Bilen, Aziziye Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal işler Müdürü Nihat Pesen, Erzurum Barosu Avukatı Serap Çimen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ağır, Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Aslan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi İdari İşler Müdürü Yücel Kara, Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayda Çelebioğlu, Palandöken Kültür Müdürü Mehmet Kars ve Yakutiye Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nazan Soysal katıldı.

Vali Yardımcısı Boylu, burada yaptığı konuşmada, çocuklara hizmet veren kurumları koordine etmek ve bu alandaki eksikleri gidermek için çocuk koordinasyon toplantısının yapıldığını ifade etti.

Çocukları kendi hallerine bırakma gibi bir davranışın benimsenmemesi gerektiğini belirten Boylu, madde bağımlılığı olan çocuklar konusunda sağlık hizmeti ve psikolojik destek verilmesi noktasında kurum temsilcilerinin duyarlı olmasını istedi.

Boylu, "Erzurum'da çocuklar konusundaki asayiş olayları olumsuz boyutta değil, önemli olan çocuk hizmeti veren kurumların koordinasyon içerisinde olmasını sağlayarak, bu alandaki olumsuzlukları asgari düzeye indirmek." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulhakimoğulları toplantıda yaptığı sunumda, kanun hakkında çeşitli bilgiler, koruyucu ve destekleyici tedbir kararları ve il müdürlüğünün kanunun uygulanması esnasında karşılaştığı sorunlar hakkında bilgi verdi.

İl Koordinasyon toplantısı görüş ve önerilerin paylaşılmasıyla sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Palandöken Erzurum Aziziye Ekinci Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title