Haberler

Çocuk Koğuşundaki Tecavüz İddiası

Antalya'nın Kemer İlçesinde, Hırsızlık Suçlamasıyla Tutuklanan ve Antalya L Tipi Kapalı Cezaevinde 17 Yaşındaki Gencin, Cezaevinin Çocuk Koğuşunda 15 Çocuk Tutuklunun Tecavüzüne ve Cinsel İstismarına Maruz Kaldığı İddiasıyla Açılan Davaya Devam Edildi

Antalya'nın Kemer ilçesinde, hırsızlık suçlamasıyla tutuklanan ve Antalya L Tipi Kapalı Cezaevinde 17 yaşındaki gencin, cezaevinin çocuk koğuşunda 15 çocuk tutuklunun tecavüzüne ve cinsel istismarına maruz kaldığı iddiasıyla açılan davaya devam edildi.

Kemer'de geçen yıl 2 Ağustosta hırsızlık suçlamasıyla tutuklanan Z.D'nin (17), konulduğu Antalya L Tipi Cezaevi B1 ünitesinde tecavüz ve cinsel istismara maruz kaldığı iddialarıyla Antalya Cumhuriyet Savcılığınca 15-18 yaşları arasındaki 15 çocuk hakkında açılan davanın ikinci duruşması Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Duruşma, mağdur ile sanıkların çocuk olması nedeniyle basına ve sanıkların anne ve babalarının dışındaki izleyicilere kapalı yapıldı.

Duruşmaya, çocuk koğuşuna konulan Z.D'nin, paspas sapı ile dövüldüğü, falakaya yatırıldığı ve jilet parçasıyla korkutularak tecavüze maruz kaldığı iddiasıyla, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlamasıyla TCK'nın 103 maddesinin ağırlaştırıcı hükümleriyle birlikte 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılması talep edilen tutuklu sanıklardan İ.Y. (15), B.Ç. (16), U.S. (17), tutuksuz yargılanırken ilk duruşmada tutuklanan S.H. (18) ile K.G. (16) ile bu davanın tutuksuz sanıklarından ancak başka suçlardan tutuklu bulunan Z.E. (15) ile V.A. (18) ve avukatları katıldı. Davanın tutuklu ve tutuksuz diğer sanıkları ise duruşmaya katılmadı.

Mağdur Z.D'nin katılmadığı duruşmada, ilk kez ifadesi alınan sanıklara iddianamenin okunduğu ve haklarındaki suçlamaların hatırlatıldığı öğrenildi.

Sanıklardan olayın gerçekleştiği dönemde 'koğuş mümessili yardımcısı' olarak nitelenen U.S'nin, duruşmadaki ifadesinde, mağdur Z.D'ye koğuşa geldiğinde 'hoş geldin dayağı' attıklarını, bu sırada 'koğuş mümessili' olarak nitelenen B.K'nin (17) ise 'hal ve hareketlerine bakarak çocuğa eşcinsel olup olmadığını sorduğu', Z.D'nin de bu soru üzerine eşcinsel olduğunu söylediğini iddia ettiği öğrenildi. U.S'nin, kendisinin Z.D. ile ilişkiye girmediğini, hakkındaki suçlamaların aksine kimseyi de bu konuda yönlendirmediğini anlattığı öğrenildi.

Aynı dönemde hırsızlık suçundan tutuklu sanıklardan V.A'nın da ifadesinde, 'koğuş mümessili' sanık B.K'nin kendisinin de aralarında yer aldığı koğuştaki herkese Z.D'ye 'tecavüz etmeleri' için baskı yaptığını, dayak yediğini ancak Z.D'ye yönelik cincel saldırı eyleminin olmadığını öne sürdüğü öğrenildi.

Sanıklardan K.B'nin ise duruşmada mahkeme heyetine, Z.D'yi dövdüğü için cezaevinde yatabileceğini ancak tecavüz suçlamasıyla tutuklu olduğu için intihar etmek istediğini anlattığı öğrenildi.

- BAKANLIKTAN SORULACAK-

Diğer sanıkların da duruşmadaki haklarındaki iddiaları kabul etmediği öğrenilirken, aynı dönemde cezaevinde tutuklu bulunan ve tahliye edilen bir çocuğun ise talimatla gönderilen ifadesinde, diğer tutuklu çocukların, Z.D'ye yönelik tecavüz ve cinsel istismarda bulunduklarına yönelik iddialar ortaya attığı bildirildi.

Tanık ve sanık ifadelerinin ardından mağdur Z.D'nin avukatı Münip Ermiş'in, kovuşturmanın genişletilmesine yönelik yazılı talebini sözlü olarak yinelediği bildirildi. Ermiş, mahkemenin, olayla ilgili haklarında bir süre önce suç duyurusunda bulundukları Antalya L Tipi Cezaevi yönetimi ile herhangi ilgili soruşturma açılıp açılmadığını Adalet Bakanlığına sormasını, ayrıca 78 gün cezaevinde kalan müvekkili Z.D. ile ilgili de cezaevindeki revir kayıtlarının istemesini talep ettiği öğrenildi.

Davanın tutuklu sanıkları ile avukatları tahliye taleplerini yinelediği öğrenilirken, duruşmaya taleplerin dinlenmesinin ardından ara verildi. Mahkemenin, daha sonra açıkladığı ara kararında tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddederek, tutukluluk hallerinin devamına hükmettiği ifade edildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinin, Adalet Bakanlığı ile Antalya Cumhuriyet Savcılığına, olayla ilgili haklarında suç duyurusunda bulunulan Antalya L Tipi Cezaevi görevlileriyle ilgili adli ve idari soruşturma açılıp açılmadığını sorma kararı aldığı da belirtildi. Mahkemenin, Z.D'ye yönelik cinsel saldırı iddialarıyla ilgili Antalya L Tipi Cezaevindeki disiplin soruşturmasının belgelerinin de, dava dosyasına istenmesine karar verdiği öğrenildi. Mahkemenin ara kararında, Z.D'nin olay nedeniyle beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığına yönelik tespit için Adli Tıp Kurumundan ekim ayına randevu verildiğine dikkati çektiği, bu tarihin dikkate alınarak mağdur çocuğun bulunduğu şehirden, cumhuriyet savcılığı kanalıyla kolu mühürlü olarak kuruma sevk edilmesine hükmettiği belirtildi.

Duruşmanın eksikliklerin giderilmesi için ekim ayına ertelendiği bildirildi.

- DAVA-

Antalya Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma sonucu açılan davada, geçen yıl Ağustos ayında hırsızlık suçlamasıyla Kemer'de tutuklanan ve Antalya L Tipi Cezaevindeki çocuk koğuşuna konulan Z.D'nin, paspas sapı ile dövüldüğü, falakaya yatırıldığı ve jilet parçasıyla korkutularak livata yoluyla tecavüze maruz kaldığı öne sürülmüş, olayla ilgili 7'si daha sonra tahliye edilen 15 çocuk tutuklu hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlamasıyla TCK'nın 103 maddesinin ağırlaştırıcı hükümleriyle birlikte 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti. Cinsel saldırıya maruz kaldığı iddia edilen mağdur Z.D. ise tahliye edilerek memleketine dönmüştü.

Çağdaş Hukukçular Derneği Antalya Şubesi üyeleri de, Z.D'nin cezaevinde cinsel istismar ve tecavüze maruz kaldığına yönelik iddialar ile bu yönde dava açılmasının ardından, cezaevi yönetimi hakkında Adalet Bakanlığının soruşturma başlatması talebiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

(SEY-BNY-İU) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title