Haberler

Çocuk Hakları Günü'nde Haklarını Hatırlattılar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, düzenlediği etkinliklerle Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, düzenlediği etkinliklerle Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutladı. Çocuk Meclisi'nin açılışını da yapan çocuklar, büyüklere önemli mesajlar gönderdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda etkinlik düzenledi. Etkinliğe, ders destek programlarından faydalanan yüzlerce çocuk katıldı. Etkinlik, Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve her yıl 20 Kasım tarihinde açılışı yapılan Çocuk Meclisi'nin oturumuyla başladı. Meclis oturumu, yapılan yoklamanın ardından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nün önemini anlatan basın açıklamasıyla devam etti.

Meclis adına açıklamayı yapan İdilnur Karataş, ülkeyi yönetenlerin çocuk haklarını çok iyi bildiklerini, ama bu hakları bilmezlikten geldiklerini söyledi. Savaşlarda en fazla çocukların öldürüldüğünü ve yine en fazla zararı çocukların yaşadığına dikkat çeken Karataş, bundan sonra hiçbir çocuğun ölmesini istemediklerini vurguladı. Karataş, "Nerede kaldı çocukların barınma, yaşam, eğitim ve daha diğer hakları. Bunların yaşama geçirilmesi gerekir. Biz artık haberlerde çocukların kıyıya vurulmasını, sokağa korka korka çıkıp oyun oynamasını, ağır işlerde çalıştırılmasını, zorla evlendirilmesini görmek ve duymak istemiyoruz. Çocuklar kalemdir, onlar hayallerini yazar ve çizerler, ama her zaman sonunda, büyükler silgi olup bütün hayallerimizi silip süpürürler" dedi.

Çocuk Meclisi'nde yapılan açıklamanın ardından etkinlik psikolog Tuba İzmir'in Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Sinema Salonu'nda çocuk haklarına ilişkin yaptığı sunumla devam etti. Etkinlik, müzik dinletisi ve skeçlerle sona erdi.

Öte yandan bugün açılan Çocuk Meclisi, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda her cuma günü saat 13.00 ile 15.00 arasında yapacağı oturumlarla faaliyetlerine devam edecek. Çocuk Meclisi, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü kutlamasıyla kapanacak. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çocuk Hakları Günü Karataş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title