Haberler

Çocuk Gelinlere Hayır" Semineri

Ömerli ilçesinde çocuk yaşta kızların evlendirilmesinin önlenmesi için "Çocuk Gelinlere Hayır" semineri düzenlendi.

Ömerli ilçesinde çocuk yaşta kızların evlendirilmesinin önlenmesi için "Çocuk Gelinlere Hayır" semineri düzenlendi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen Çocuk Gelinlere Hayır Semineri çerçevsinde Ömerli GAP Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi, ilçe merkezinde   Öemrli ilçesinde   Uçan Süpürge Kadın iletişim ve araştırma derneği ve GAP bölge kalkınma idaresi başkanlığı tarafından 3-4 Nisan Ömerli ilçesi ve merkeze bağlı mahallerde erken yaştaki evliliklerin sakıncaları anlatıldı.

Merkezin Müdürü Songül Bilbay, ilçe merkezinin yanı sıra Alıç, Çınaraltı, Yaylatepe ve Fıstıklı Mahallerinde verilen eğitime 150 Kadın ve kıza ulaşıldığını, kendilerine ulaştıkları kadın ve gençkızların bu çalışmalardan çok memnun kaldığını belirtti.

Bu tür eğitimlere her zaman öncülük etmeye hazır olduğunu dile getiren Bilbay, şöyle konuştu:

"Kız çocukları, aileleri için ekonomik yük olarak görülüyor. Bazen de aileler, kızlarını evlendirmeyi gelir getirici olarak görüyor. Unutmayalım, her 18 yaşın altındaki kız çocukları, daha çocuktur. Evlilik, onların hakkı değil, yetişkin hakkıdır. Çocuk evlilikleri, belli bölgelerin sorunu değildir. Yaygındır, kemikleşmiştir. Önlenmelidir ve önlenebilir çocuk gelin oranı tahminlerin ve resmi verilerinin çok üzerindedir. Küçük yaşta evlilikler normal ve kabul edilebilir değildir. Hak ihlalidir, şiddettir. Çocuklarımızın geleceğini erken evliliklere kurban etmeyelim. 18 yaşın altındaki her birey çocuktur ve oyun çağındakiler gelin olmasın."

Eğitime katılanlar, bu eğitimlerin eğitici olduğunu ifade ederek, bu tür eğitimlerin sık sık tekrarlanmasını istedi. - Mardin

Kaynak: AA / Yerel

Cheetos Ömerli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title