Haberler

Çocuk Bakım Elemanı' Kursunu Tamamlayan Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi İŞTAR Kadın Merkezi’nin Akdeniz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği “Çocuk Bakım Elemanı” kursunu tamamlayan 15 kursiyer, törenle sertifikalarını aldı.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi İŞTAR Kadın Merkezi'nin Akdeniz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği "Çocuk Bakım Elemanı" kursunu tamamlayan 15 kursiyer, törenle sertifikalarını aldı.

İŞTAR Kadın Merkezi'nin, Mersin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği ve geçtiğimiz yıl Ağustos ayında başlayan "Çocuk Bakım Elemanı" kursu, 9 aylık eğitimin ardından sona erdi. İŞTAR Kadın Merkezi'nin Güneş Mahallesi Şubesi'nde verilen kursta, bin 64 saatlik eğitim programını tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. İŞTAR'ın Güneş Şubesi'nde düzenlenen törene Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehtap Sili, Mersin Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, eğitmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende İŞTAR Kadın Merkezi adına bir konuşma yapan İkram Vuran, 2013 yılında açılan Güneş Mahallesi şubesinde pek çok çalışma ile kadın ve çocukların ihtiyaçlarına yanıt olmaya çalıştıklarını belirtti. Akdeniz Halk Eğitim Müdürlüğü eğitmenleri tarafından "Hayat Boyu Öğrenme Programı" çerçevesinde "Çocuk Gelişim Elemanı Yetiştirme" kursu düzenlediklerini ifade eden Vuran, "Kursumuz farklı sosyo demografik özelliklere sahip 30 kadının katılımı ile yürütülmüştür. Bugün burada sertifikalarını alacak kadın arkadaşlarımız kreşlerde, rehabilitasyon merkezlerinde ve çocuğa ilişkin çalışma yürütülen pek çok alanda yardımcı eğitmen olabilme imkanına kavuşmuş olacaklardır. Ama en temelde, çocuğun bakımı ile sorumlu geleneksel anne ve kadın kimliği değil, yaşamın öznesi olan kadın kimliği ile yaşamın öznesi olan çocuk kimliğini çocuklarla ortaya çıkarma mücadelesinin bir devamcısı olmaya gönüllü olmuşlardır. Kursumuz farklı bir kadın grubu ile tekrar başlamıştır. Merkez olarak yürüttüğümüz çalışmalar genişleyerek devam edecektir" dedi.

Kurs eğitmeni Münevver Ürün de 30 kadının katıldığı Çocuk Gelişim Elemanı yetiştirme kursundan 15 kadının mezun olabildiğini kaydetti. Bu durumun, toplumdaki aile algısından kaynaklandığını dile getiren Ürün, "Bildiğiniz gibi bizim toplumumuzda 'çocuk bakımından sadece anne sorumludur' şeklinde bir algı var. Kursa katılan kadın arkadaşlarımız da bununla karşı karşıya kaldılar. Çoğu zaman çocuklarıyla buraya gelmek durumunda oldular. Bu kurs yürütülürken kadınlarımızın kendi kadın kimliğini, aynı zamanda çocuğa yaklaşımını sorgulamasını amaçladık. Anne kadar baba da çocuğun bakımı ile sorumlu olmalıdır. Evet, kadın ve çocuk arasında bir ortaklık var, ama bu ortaklık birinin diğerinden sorumlu olması ortaklığı değil, yaşamda karşılaştığı koşulların ortaklığıdır. Eğer bu mesleği kadınlar yapmaya gönüllü olacaklarsa bu bir dayatma değil, 'empati' duygusu yönünde olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen sertifika dağıtım töreninde, eğitimi başarıyla tamamlayan 15 kursiyerin sertifikalarını Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sili verdi. Törenin ardından düzenlenen kokteylde, kursiyerlerin evlerinde hazırladıkları zeytinyağlılar, börekler ve pastalar konuklara ikram edildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title