Haberler

ÇMO'dan Artvin İsyanı: Bizi Vatan Hainliğiyle Suçlayanlar Nerede

Güncelleme:

Artvin'de 8 kişinin öldüğü sel felaketiyle ilgili TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Mert Güvenç isyan etti: Uyardığımızda bizi vatan hainliğiyle suçlayanlar nerede?

Artvin'de 8 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin ise kayıp olduğu sel felaketinin ardından TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Mert Güvenç twitter hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DAHA BÜYÜK FELAKETLER OLABİLİR

İletisinde Karadeniz'deki tüm derelerde sayısız HES ve regülatör olduğunu belirten Güvenç, bölgede yapılan tahribatın daha çok felakete gebe olduğunu söyledi.

"SİZ KAFANIZA GÖRE..."

Daha önce olası fekaletlere karşı uyarıda bulunduklarını kaydeden Güvenç tweet'inde şunları yazdı: "Bu kadar suyu tutamazsınız, bu arazinin kendi dinamikleri var' dediğimizde bizleri boş konuşmakla, elektrik üretimine karşı çıkmakla ve vatan haini olmakla suçlayanlar nerede şimdi? Siz kafanıza göre derelerin önünü kesip suyu istediğiniz gibi yönlendirebileceğinizi mi sandınız? HES'lerden kurtulabilen sular ise Karadeniz otoyolunu geçip denize ulaşamıyor."

METEOROLOJİ'DEN ARTVİN İÇİN BİR UYARI DAHA

Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sel ve heyelan felaketinin yaşandığı Artvin için halen devam eden yağışların önümüzdeki 3 saat boyunca aralıklarla kuvvetli olmasının beklendiğini açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Trabzon radarından alınan son görüntülere göre, Artvin'in kıyı ilçelerinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki üç saat süresince Hopa, Borçka ve Arhavi çevrelerinde aralıklarla kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Sel felaketinde hayatını kaybeden 8 kişiden 3'ünün isimleri belli oldu. O isimler; Sabri Acıbadem, Emniyet Gedik ve Ünsal Gedik.

AFAD 11 İLDE TEYAKKUZA GEÇTİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), Artvin'de meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle 31 kişilik arama kurtarma ekibinin olay yerinde görevlendirildiği bildirildi. AFAD'dan yapılan açıklamada, Arhavi ve Hopa ilçelerinde öğle saatlerinde başlayan aşırı yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanlarda 8 kişinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Kayıp iki vatandaşı arama ve kurtarma çalışmalarının da aralıksız devam ettiği belirtilen açıklamada, "Artvin'de meydana gelen sel afeti nedeniyle Başbakanlık AFAD koordinasyonunda 31 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi olay yerinde görevlendirilmiştir. Samsun'dan 10 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi de Genelkurmay Başkanlığına ait hava aracı ile olay yerine gönderilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 1 adet helikopter de Samsun'dan bölgeye sevk edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Doğu Karadeniz bölgesinde meydana gelebilecek aşırı yağışlara karşı Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ardahan, Kars, Artvin, Trabzon ve Rize AFAD il müdürlüklerinin teyakkuza geçirildiği kaydedildi.

Artvin Hopa ilçesinde metrekareye 182 kilogram yağış düştüğü belirtilen açıklamada, yağışların saat 19.00 civarında azalacağının değerlendirildiği bildirildi.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.com / Güncel

Artvin Samsun Hopa HES Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı? Ligde puanlar eşit olursa kim şampiyon olur 2024?
500

Yorumlar (305)

osman:

Adamlar görevlerini yaptı, rapor yazıp sundu, su yataklarını değiştiriseniz, ağaçları keserseniz, doğaya müdahale ederseniz böyle böyle olur dedi. . . İnsanları vatan haini ilan ettiniz. . . İşte raporda yazanlar tek tek oldu. Daha ne yapacaklar?

31
174
yanıtYanıtla
Memleketimm:

ya bi gitttttt yaaaaaaaaaaaaaaa.

yanıt13
yanıt4
adamınnn:

lan olum gidin mozzambikte yaşayın. orda ne yol var nede baraj. orda hutular var tutsiler var girersin bir kabileye keser durursunuz doğaldoğal birbirinizi. millet karadeniz de açlıktan geberiyor bu davar neden doğaya müdehale ediyorsunuz naturalistliği yapıyor. lan olum gidin siz sanal ekşisözlük dünyanızda yaşayın, yada oy verdiğiniz hdp nin kalesi silvan cizre vb yerlere gidin orda doğal doğal yaşayın , her gün helikopter havayi fişek gösterisi ve etekli dünyanın en cesur transları var

yanıt69
yanıt3
gerçek:

hdp kadar bu hes lere karşı çıkan yoktu, , , ben bir artvinli olarak bu yüzden hdp ye verdim, , , bana niye hdp diyenlere kapak olsun

40
71
yanıtYanıtla
Al sana Gerçek:

Hdp''ye oy verilmeyecek o kadar neden arasından verilecek bir neden bulup kendini mi avutuyorsun ?

yanıt13
yanıt9
kapakmış:

hese karşı çıkmışmış. ulan hdp nin karadenize gelmişliğimi var? gelebilmişliğimi varda hese karşı oalcak kadar argümanları olacak. senin akılsızlığın sana kapak olsun.

yanıt16
yanıt6
GÜRCÜ:

İYİ HALT ETTİN

yanıt8
yanıt2
Bumin:

Evindeki suyu da Hdp boşaltsın.

yanıt11
yanıt11
ak:

milletin duası mevlam işini bilir

yanıt13
yanıt0
mtn:

hadi ordan . . . siz önce teröristle içiçe olmaktan çıkın. .

yanıt5
yanıt4
Tüm 305 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title