Haberler

Cizre'nin Su Sorunu 'Su Arıtma Tesisi' ile Son Buluyor

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki su sorununa kalıcı bir çözüm getirmek için çalışmalara başlayan Cizre Belediyesi, Devlet Su İşleri ile birlikte ilçenin 2045 yılına kadarki su ihtiyacını karşılayacak olan dev bir su arıtma tesisi kuruyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki su sorununa kalıcı bir çözüm getirmek için çalışmalara başlayan Cizre Belediyesi, Devlet Su İşleri ile birlikte ilçenin 2045 yılına kadarki su ihtiyacını karşılayacak olan dev bir su arıtma tesisi kuruyor.

İlçedeki su sorunu çözmek adına arıtma tesisi kurma çalışmalarını hızlandıran Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Kadir Kunur, 2014 yılının ortalarında proje ve ihale aşamasını tamamladıkları Cizre Arıtma Tesisi için DSİ yetkilileri ile birlikte yer tespiti yaptı. 20 bin metrekareden fazla alan üzerinde kurulacak olan arıtma tesisi ile birlikte Cizre'nin içme, kullanma ve sanayi anlamında 2045 yılına kadar su ihtiyacı karşılanacak.

İlçeye yapılması planlanan arıtma tesisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Devlet Su İşleri Nusaybin Şube Müdürü Abdulhalim Bilgin, arıtma tesisi için 2014 yılının ortalarında çalışmaların başlatıldığını söyledi. Bilgin, "Tesis şeklinde bir bütün olarak bir bölümü arıtma bir bölümü de içme suyu tesisi olduğu için farklı ihaleler yapıldı. İçme suyu çalışmasına geçen senenin ortalarında başlamıştık. Şimdi de arıtma tesisinin çalışmalarının başlaması ve yer tesisisin yapılması için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Yapılacak tesisin Cizre halkının 2045 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi anlamda kullanma suyunu temin etmesinin amaçlandığını anlatan Bilgin, "Belediyenin vereceği destekle en kısa zamanda tesisi tamamlayıp halkın hizmetine açmayı düşünüyoruz. Cizre halkına hayırlı olsun. Bizler belediyenin arsa konusunda bize hızlı bir çözüm getirmesini bekliyoruz. Belediye arsa sorununu çözdüğü takdirde bizler hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağız ve en kısa sürede tesisin Cizre halkının hizmetine girmesini sağlayacağız. Tesisi 2016 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Nüfus artış hızını da göz önünde bulundurarak yapacağımızı tesis 2045 yılına kadar Cizre'nin sanayi, içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacaktır" diye konuştu.

Bilgin ve yüklenici firma yetkilileriyle birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Kadir Kunur da bu önemli projenin Cizre halkına hayırlı olmasını dileyerek, "Yıllardan beri Cizre'de bir slogan var, Dicle akar, Cizre bakar şeklinde. Yani susuzluktan çok sorun yaşamıştır halkımız. Bunun için çalışmalar başlatıyoruz ve çalışmalar sonunda en kısa sürede artık Dicle akacak ama Cizre bakmayacak. Cizre, Dicle'nin bütün nimetlerinden de yararlanacak. 2016 yılında tamamlamayı planladığımız projemizle Cizre halkının 2045 yılına kadar her anlamda su ihtiyacını sorunsuz bir şekilde karşılayacağız. Halkımıza hayırlı olsun. Halkımız en güzel hizmetlere layıktır" şeklinde konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şırnak Dicle Cizre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title