Haberler

Cizre'de 4 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Törenle Açıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesi Düzova köyünde Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün onayı ile kurulan 4 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesi Düzova köyünde Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün onayı ile kurulan 4 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Cizre'de mevcut Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları'na takviye olarak kurulan 4 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açılışına Kaymakam Ahmet Adanur, Sağlık Bakanlığı Daire Başkanı Zeki Kadi, İl Sağlık Müdürü Dr. Eyyüp Güneş, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi, Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mehmet Erzen, kurum müdürleri ile Düzova köyü muhtarı ve köylüler katıldı. Açılışta bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Eyyüp Güneş, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta dönüşüm kapsamında yapmış olduğu çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Güneş, "Cizre'ye 4'üncü 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu nüfus yoğunluğu giderek artan ve acil vakalar göz önünde bulundurularak havalimanına yakın açılmıştır. İlimizde sunulan 112 acil sağlık hizmetleri, personel sayısı ve niteliğinin artırılması, teknik alt yapının güçlendirilmesi ve yeni ambulansların filomuza eklenmesi sonucunda daha ulaşılabilir, kaliteli, verimli, suratli ve yüksek standartlarda hizmet verme aşamasına gelmiştir. İl geneli 18 acil yardım istasyonu faal hale getirilip, uluslar arası İpekyolu trafik yoğunluğu baz alınarak Cizre ilçemiz için 5. istasyon açılması içinde girişimlerimiz bulunmaktadır. İstasyonumuzun halkımıza hayırlı uğurlu olması temenni ederim" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Ahmet Adanur Şırnak Cizre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title