Haberler

Çinli Eğitmenler, Urfa'da Wushu Eğitimi Verecek

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Doğu ve Güneydoğu illerinden çok sayıda sporcunun katılacağı Wushu eğitim semineri düzenlenecek.

Şanlıurfa'da Wushu eğitim seminerinin ilki 25 Ocak 2015 itibarı ile GAP Arena Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak.

Şanlıurfa'da Wushu dalında kısa zamanda büyük başarılar elde ettiklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, 2014 yılı içerisinde sadece bu dalda 8 milli sporcu yetiştirdiklerini söyledi.

Bu yıl çıtayı daha yükseklere çıkarmak için Çinli eğitmenler eşliğinde Wushu Taolu seminer düzenleyeceklerini de sözlerine ekleyen Müdür Yıldız, "Sporcularımızın Taolu stilinde ve Wushu Chang Quan, Dao Shu, Gun Shu ve Jian Shu de başarı elde etmesini istiyoruz. Düzenleyeceğimiz seminere katkılarından dolayı, TWF İcra Kurulu Başkanı Abdurahman Akyüz'e, BWUF Başkanı Sadettin Çolak'a, TWF Doğu ve Güney Doğu Genel Koordinatörü Abdulaziz Velioğlu'na çok teşekkür ediyorum" dedi.

Eğitimin sadece Şanlıurfa ile sınırlı kalmayarak Doğu ve Güneydoğu ilerini de kapsayacağının da altını çizen İl Müdürü Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şanlıurfa'da düzenlenecek olan seminere Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Siirt, Hakkari ve Kahramanmaraş'tan sporcular katılacak. Gerçekleşecek olan Wushu eğitim semineri yaklaşık 10 gün sürecek. Yüzlerce binlerce sitili olan Wushu Branşının Küzey Sitili olan chang quan (uzun yumruk) eğitiminin ardından Güney Sitili Nan quan (kısa yumruk) üç kutub sitili tai chi quan (içsel güç) geleneksel ve taklit sitillerin de de wushu seminerleri yapılması planlanıyor. Seminerin ardından Dünya Şampiyonu Hüseyin Dündar 7,8 Şubat 2015 tarihlerinde sporcularımıza Wushu sanda (tam temaslı mücadele) sitilinde seminer verecek. Bu yıl Şanlıurfalı sporcuların her sitilde başarılı olarak ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceler getirmesi planlanıyoruz"
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ertuğrul Yıldız Yerel Spor Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title