Haberler

Cindoruk: Şehitlere Ağlasaydı Kimse Üzerine Gitmezdi

Güncelleme:

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Eylül 1980 darbesi sırasında idam edilen gençlerin bıraktıkları mektupları okurken gözyaşlarını tutamamasına fıkralı bir yanıt verdi.

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Eylül 1980 darbesi sırasında idam edilen gençlerin bıraktıkları mektupları okurken gözyaşlarını tutamamasına fıkralı bir yanıt verdi. Cindoruk, "Başbakan bunu yeni duymuş olabilir. 30 yıl önceki bu konuya ağlayacağına, şehitlerimiz için ağlasaydı kimse onun bu kadar üzerine gitmezdi" dedi.

Ayvalık'taki yazlığında bulunan Hüsamettin Cindoruk'u bugün DP Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Sıray, Altınova Belde Başkanı Mehmet İğneliler, Burhaniye İlçe Başkanı Murat Aydınlıgil ile örgüt yöneticileri ziyaret etti.

Ziyarette gündeme ilişkin konulara değinen Cindoruk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Eylül 1980 darbesi sırasında idam edilen gençlerin bıraktıkları mektupları okurken gözyaşlarını tutamamasına fıkralı bir yanıt verdi. Başbakan Erdoğan'ın TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nda, 30 yıl önce yaşanmış bir hadiseyi bugüne taşıyarak gözyaşı krizine girdiğini belirten Cindoruk, şöyle konuştu:

"Başbakan'ın o halini kürsüden izlediğimde aklıma bir fıkra geldi. Vaktiyle bir yeniçeri ağası, hahamın birini huzuruna çağırmış. Kaldırmışlar hahamı yeniçeri ağasının önüne getirmişler. Ağa, hahama, 'Siz, bizim İsa Peygamberi çarmıha germiştiniz. Ben de şimdi sizi gereceğim' demiş. Haham endişeyle, 'Aman efendim o bahsettiğiniz bundan 1600 yıl önceydi' deyince, Yeniçeri ağası, 'Olsun. Ben şimdi duydum' demiş. Başbakan'ın ki de o hesap, 30 senedir Türkiye'de tartışılan doğruluğu, yanlışlığı her kesim tarafından ifade edilen o günlerin en önemli hadisesini, bugünlere taşımaya çalışıyor. Bunu Başbakan, bizim yeniçeri ağası gibi yeni duymuş olabilir. Bu eskimiş bir mesele, bugün konuşulması gereken konu ise her gün verilen şehitler. O mektuplarla ilgili oratoryo bile bestelenmişken, Nevzat Çelik'e ait o şiir yıllar önce bestelenmişken BaşbaMD+BOMD-BOkan bunu yeni duymuş olabilir. Başbakan eğer 30 yıl önceki bu konuya ağlayacağına, şehitlerimiz için ağlasaydı kimse onun bu kadar üzerine gitmezdi. Ama Sayın Başbakan bu ağlamayla referandumdan sonuç almaya çalıştı. Bunu ayıplıyorum."

HABERAL'A KAPIMIK AÇIK

Ergenekon soruşturması kapsamında cezaevinde bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın DP Genel Başkanlığı'na getirileceği yolundaki bir soruya da yanıt veren Cindoruk, "Sayın Haberal, hepimizin sevdiği saydığı bir kişiliktir. Ayrıca benim aile dostumdur. Sayın Haberal'ın öncelikle şu an başında olan sorundan, Başbakan ile Adalet Bakanı'nın kendisine yönelttiği ağır ithamlardan kurtulması gerekiyor. Sonrasında da kendisi karar verirse, partimizin organları da gereken değerlendirmeleri elbette yapacaktır" dedi.

REFERANDUM

Cindoruk, partisinin 80 il başkanıyla 2 Ağustos'ta geniş katılımlı bir toplantı yapacaklarını, ardından da yurt gezilerine çıkarak, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda vatandaşların "hayır' oyu kullanmalarını önereceklerini söyledi. Halkın bu referandumu anlamadığını savunan Cindoruk, öncelikle içeriğinin iyi anlatılması gerektiğini ifade etti. Hüsamettin Cindoruk, "Bu referandum nedir, niçin yapılıyor ve referandumdan AK Parti'nin istediği nedir sorularına yanıt vererek, halkı bilinçlendirmeye çalışacağız" dedi.

Tuncel YILMAZ/AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

title