Haberler

Cinayet Zanlısını, Silahtaki Ter Kalıntısı Ele Verdi

Adana'da villalarının bahçesinde kalaşnikofla öldürülen kişinin amcası, silahtaki tek kalıntısının biyolojik incelemesi sonucu cinayet zanlısı olarak tutuklandı.

Çevresi 3 metre duvarla çevrili, güvenlik kamerası ve alarm sistemiyle korunan villanın bahçesinde kalaşnikofla öldürülen kişinin amcası, silahın askı kayışındaki ter kalıntısının incelenmesi sonucu cinayet şüphelisi olarak tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Mazlum Demir'in (19), merkez Sarıçam ilçesi İncirlik Mahallesi'ndeki villalarının bahçesinde yaklaşık 5 ay önce uzun namlulu silahla öldürülmesi olayını araştıran Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, villa karşısındaki tarlada buldukları ucuna süngü takılı kalaşnikofu, biyolojik inceleme için Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderdi.

Villa çevresinde bulunan 3'ü hareketli 15 güvenlik kamerasından, olay yerini gören kameranın bir süredir arızalı olduğu bilgisine ulaşan ekipler, Demir'in ailesi ve yakınlarından aldıkları DNA örneklerinin, silahtaki bulgularla karşılaştırılmasını istedi.

Kalaşnikofun askı kayışındaki ter kalıntısının, Demir'in, İstanbul'da yaşayan amcası Hasan D'ye (57) ait olduğu ortaya çıkınca zanlı yakalanıp, Adana'ya getirildi.

Emniyetteki sorgusunda, yeğenini öldürmediğini iddia ettiği öğrenilen Hasan D, Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Mazlum Demir'in diğer amcası Mehmet Demir, gazetecilere, başından beri cinayeti işleyenin aileden biri olduğunu düşündüklerini ancak ellerinde delil bulunmadığı için kimseyi suçlayamadıklarını söyledi.

Polisin çalışması sonucu elde edilen biyolojik delille bu iddialarının doğrulandığını, olayı bir kişinin gerçekleştirmiş olamayacağını öne süren Demir, "Böylesi bir olayın başımızdan geçmesi bizi çok üzdü. En azından katil yakalandı, inşallah ona yardım edenler de yakın zamanda ortaya çıkacaktır. Bu cinayetin kıskançlık, çekememezlikten kaynaklandığını düşünüyoruz" dedi.

"Hedef ailemizdi, ailemizi yok etmek istiyorlardı"

Asıl hedefin yeğeni Mazlum Demir olmadığını ileri süren Mehmet Demir, "Hedef ailemizdi, ailemizi yok etmek istiyorlardı. Kalaşnikofa süngü takan biri, sadece bir kişiyi öldürmek için gelmez. Bir kişi için süngü takıldığına inanmıyorum. Bu kişilerin ailemizi yok etmek için geldiğini düşünüyoruz. Zaten bütün deliller de bunu gösteriyor" diye konuştu.

Ailenin avukat Uğur Köksal da polisin özverili çalışması sonucu zanlının yakalandığını belirterek, "Biyolojik deliller sonucu gerçek fail yakalanmıştır. Soruşturma hala devam ediyor. Soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmemesi konusunda oldukça hassasız. Umarım, fail yakalandığı gibi faile yardım edenler de yakalanır. Emniyete olan güvenimiz sonsuz" dedi.

Olay günü, silah sesleri üzerine bahçeye inen Demir ailesi, Mazlum Demir'i yerde yaralı halde bulmuş, araçla özel bir hastaneye götürülen Demir, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Mazlum Demir İncirlik Sarıçam Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title