Haberler

Çınar: "Halkla İnatlaşmak Doğru Değil"

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemlerin sağduyulu vatandaşlar tarafından sonlandırılması gerektiğini söyledi.

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemlerin sağduyulu vatandaşlar tarafından sonlandırılması gerektiğini söyledi.

Çınar, Taksim Gezi Parkı'nın, çevreye duyarlı insanların mutlaka ortaya koyduğu tepki ile başladığı gibi bir ifade kullanılmasına rağmen, özellikle yaşananlara bakıldığında çevreye duyarlı olan insanların ortaya koyduğu bir tepki değil, değişik kısım ve katmanlardaki insanların hükümetin yaptığı uygulamalardan duyduğu rahatsızlıklara tepki olduğunu anlattı. Bu tepkinin zamanla toplumsal bir tepki haline döndüğünü anlatan Çınar, şöyle konuştu: "Artık emeklisi, atanamayan öğretmeni, memurlar, yükseköğrenimini tamamlamış gençler, alkol yasasına tepki duyan insanlar gibi guruplar tepkilerini Gezi Parkı'nda getirir oldu. Ayrıca, içerisinde PKK'nın temsilcileriyle başlatmış olduğu müzakere sürecinin ciddi manada tepkisinin boyutu yine Gezi Parkı'na taşındı."

Çınar, Taksim Gezi Parkı eylemlerinin alt yapısına bakıldığı zaman çevreye duyarlı insanların göstermiş olduğu bir tepki gibi gözükse de diğer taraftan bakıldığında eylemlerin içerisinde şuana kadar ortaya çıkmamış henüz netlik kazanmamış dış mihraklar ve bu ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyen unsurların da içerisinde yer aldığını düşündükleri için MHP'nin bu eylemlerde yer almadığını söyledi.

MHP'nin böylesine karanlık bir belirsiz olan bir eylemin içerisinde yer almayacağını anlatan Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bu ülkenin üniter devlet yapısını her zaman bir bütünlük, birlik ve beraberlik içerisinde olmasını isteyen bir anlayış içerisindeyiz. Buradan çıkabilecek küçük siyasi hedeflerden nemalanmak amacıyla bu ülkenin yarınlarını karartacak adımların atılmasına hiçbir zaman müsaade etmeyiz. Biz bu yüzden Gezi Parkı olaylarını hiçbir zaman desteklemeyiz."

Çınar, AK Parti hükümetinin bu eylemleri daha asgari bir düzeye çekebilecek ifadeleri kullanması gerekirken daha çok tırmandıracak ve daha çok kutuplandıracak kelimeleri kullanmasından büyük rahatsızlık duyduklarını da söyledi. Çınar, "Bir ülkenin Başbakanı, özellikle vatandaş tepki göstermeye başladığında bu eylemleri yapan insanlara karşı ben evlerinde yüzde 50'ye yakın vatandaşı zor tutuyorum demesi gibi yanlış bir ifade olamaz" dedi.

MHP'nin hiçbir zaman balık avlayan bir siyasi parti olmadığını anlatan

Çınar, sözlerine şöyle devam etti: "Bu Gezi Parkı olayları, yarın hiç kimseye fayda sağlamayacak. Biz vatandaşlarımıza hükümete olan tepkilerini dile getirmeleri için eylemden ziyade seçimleri gösterdik. MHP, mitinglere başladı. Türkiye genelinde vatandaşı bu noktada uyandırmak ve bu ülkenin yarınlarında ülkenin bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmama açısından miting programları başlattı."

Seçim takviminin öne alındığı şeklinde ifadeler olduğunu hatırlatan Çınar, şöyle konuştu: "Aslında seçim takvimini öne alacak bir durum yok. Seçim takvimini öne aldık derseniz siz hükümetsiniz seçim tarihi bellidir. Siz icraatlarınızla alakalı vatandaşların sizlere gösterdiği tepkiyi icraat yaparak değil de miting yaparak kapatmak istiyorsanız sizin o zaman beceriniz ortada kalmış demektir değildir. Neyin mitingini yapıyorsunuz. Kısaca bu yaşananları seçimle örtbas etmek istiyorlar. Vatandaşın tepkisini oraya yığacakları kalabalıklarla örtbas etmek istiyorlar. Miting yayarak memurun sorunu mu çözülüyor, atanamayan öğretmenleri mi atadılar, yoksa iş istihdamı oluşturuluyor. Okulu bitirmiş öğrencilerin sorunları mı çözüldü yoksa millet refaha mı kavuştu. Neyin mitingi yapılıyor anlamış değilim. Taksim Gezi Parkı'na katılan insanlara gözdağı vermek için mi miting yapacaklar."

AK Parti'nin insanların ne söylediğine kulak vermesi gerektiğini belirten

Çınar, şunları söyledi: "Beklentileri nedir, ortaya ortak bir çözüm önerisi konmalıdır. MHP, Türk milletinin özünden çıkan bir siyasi partidir. Bu yüzden MHP, söyleyeceklerini her zaman için meydanlarda söylemiştir. Bu yüzden MHP, Gezi Parkı'nda yer almamıştır. MHP, hiçbir zaman provokatif gurupların bulunduğu yerlerde yer almaz."

Gezi Parkı'nda yüzleri kapalı, ellerinde PKK bayrakları bulunan kişilerin daha fazla görülmeye başladığını anlatan Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün dağda terör örgütünü sınır dışı yaptınız. Ama burada ülkenin büyük şehirleri dediğimiz metropollerde eylemlerin içinde yer alıyor. PKK, eylemlerini yine sürdürüyor. Dün PKK, askere kurşun sıkarak eylemlerini yapıyordu bugün ellerinde PKK bayraklarıyla ülkeyi karıştırarak yapıyor. Bunu hükümetin görmesi lazım. Bu yüzden biran önce sağduyulu vatandaşlarımızın bu eylemlere son vermesini istiyoruz. Hükümet bir muhalefet partisi şeklinde değil hükümet olduğu bilinci içerisinde bu insanları kışkırtmadan yarınlarını karartmadan yapmalıdır. Bu insanlarla inatlaşmamalıdır. Bu ülkenin hiçbir ferdine fayda sağlamaz. Bu yüzden uzlaşıcı bir politika ortaya koymalıdır. Başbakan niye hala bir şeyleri tırmandırıp bu şekilde ifadeler kullanıyor. Bunları kullanması hiçbir şeye fayda sağlamaz. Ülkenin huzurunu kaçırmamak için biraz gayret göstermesi gerekiyor." - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emin Çınar Kastamonu Taksim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title