Haberler

Çınar'da Kutlu Doğum Etkinliği

Peygamber Sevdalıları tarafından, "Kutlu Önder Hazreti Peygamber" temasıyla Çınar ilçesine bağlı Yıllarca Mahallesi'nde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları tarafından, "Kutlu Önder Hazreti Peygamber" temasıyla Çınar ilçesine bağlı Yıllarca Mahallesi'nde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Kutlu Doğum etkinliği, Molla Abdurrahman Gülçer'in kısa selamla konuşmasıyla devam etti.

Gülçer, "Burada toplanma sebebimiz, sadece Hz. Peygamber'e olan sevgimizi bir nebze olsun göstermektir" dedi.

Kürtçe bir konuşa yapan Molla Celal Bozdaş da, Peygamber Efendimiz'in örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler vererek, bir dava adamı ve lider olarak Hz. Muhammed'i anlattı.

Bozdaş, "Allah, Resulü Hz. Muhammed ile bu davayı gönderdiğinde mustazaf, kandırılmış, zulüm altındaki, köle, insanlar, Resulullah'ın adını duyunca, hakikati görünce, İslam'ın sesini duyunca O'na kulak verdiler ve onun etrafında toplandılar" diye konuştu.

Olumsuz hava şartlarına rağmen etkinliğe gelenler, Kürtçe okunan Mevlid-i Şerif'e eşlik ederek, okunan marş ve ilahilerle coştu.

Program, kız çocuklarından oluşan ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerden sonra Molla Bahattin Demir'in yaptığı dua ile sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title