Haberler

Çınar Belediyesi Çocuk Korosu, İlk Klibini Çekti

Güncelleme:

Çınar Belediyesi Çocuk Korosu, 3 yıllık müzik eğitimlerinin ardından, çektikleri kliple, müzik kariyerlerini profesyonel bir mecraya taşıdı.

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün, yaklaşık 3 yıl önce başlattığı, gitar, erbane, bağlama kurslarına katılan çocuklar, aldıkları müzik eğitimi ile ilk profesyonel çalışmalarını gerçekleştirdi. Görüntü yönetmenliğini Kerem Çelik'in yaptığı Müzisyen Azad Bedran Kızılkar'ın Koro Şefliğini yaptığı klipte, Çınar Belediyesi gitar, erbane ve bağlama kurslarında eğitim alan 18 çocuk yer aldı. Söz ve Müziği'nin Hozan Brader'e ait "Aşîtî/Barış" adlı şarkının yorumlandığı klibin çekimleri, Çınar'daki farklı mekanlarda gerçekleşti.

Çekilen klip hakkında bilgi veren Çınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mürsel Bahtiyar, geçmişte Çınar'ın sosyo-kültürel yapısı ve kültürel ortamı beli çalışmaların yapılmasına fazla olanak vermediğini söyledi.


Çınar Belediyesi olarak bu ortamının değişip dönüştürülmesi için bir çaba içinde olduklarını ifade eden Bahtiyar, "İlk etapta taşımalı olarak öğrencilerimizi Diyarbakır'a gönderip eğitim aldırtıyorduk. Zaman içerisinde kendi beledimiz olarak bu tür çalışmaların yapılması amacıyla beli bir altyapı oluşturduk. Tabi öğrencilerin gidip gelmesi onlar açısında yorucu oluyordu. Aldıkları eğitim bu zor koşullardan dolayı istenilen sonucu vermiyordu. Bunu ortadan kaldırmak ve belediyemizin eğitim vermesi için fiziki koşullarını oluşturduk. Bununla birlikte daha sağlıklı bir eğitim ortamına kavuştuk. Çocuk Korosu bu ortamda oluştu. Yapılan kliple yaptığımız çalışmanın geldiği düzeyi göstergesidir" diye konuştu.

'ÇOCUKLARIN ŞARKI SEÇİMİ ANLAMLIDIR'

Çekilen klipte seslendirilen şarkının seçiminin çocuklara ait olduğunu vurgulayan Bahtiyar, "Yaşanan süreç itibarıyla çocukların şarkı seçimi 'Barış/Aşîtî' adlı şarkı olması anlamlıdır. Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte bu süreç toplumsal bir destek aldı. Çatışmasızlık süreci az da olsa toplumun gündeminin normalleşmeye doğru evrilmesine katkı sundu. Bu süreç içerisinde kültürel çalışmaların üretilmesine zeminde hazırladı. Özellikle geçmişten süre gelen kültürel asimilasyona karşı bu süreçte kısmi bir rahatlamayı beraberinde getirdi. Bu çalışma da aslında o ortamın dolaylı bir sonucu olarak ortaya çıktı" diye belirtti.

'ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM KORONUN ALBÜM ÇALIŞMASI OLACAK'

Bölgede patlak veren çatışmalı sürecin başlamasıyla toplumsal bir talep olarak barışın, çeşitli kesimlerce dile getirildiğini hatırlatan Bahtiyar, "Hem bölgemizde hem de ülkemizde yaşanan mevcut savaş ortamında barışın dile getirilmesi ve bunu çocukların sanatsal bir ürün ile getirmesini toplumsal bir talep olarak ele alınması lazım. Bizim de bu sanatsal ve kültürel çalışmalarımız toplumsal talepler göz ardı edilmeden devam edecek. Önümüzdeki dönemde Çınar Belediyesi Çocuk Korosu için bir albüm çalışmamız da yer alacak." dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title