Haberler

Çin Zulmüne Karşı 'Boykot' Çağrısı

Tokat’ta Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne karşı düzenlenen eylemde “Boykot” çağrısı yapıldı.

Tokat'ta Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne karşı düzenlenen eylemde "Boykot" çağrısı yapıldı.

Memur-Sen Tokat Şubesi tarafından Hüdayi Sayıbaş Yeraltı Çarşısı üzerinde yapılan basın açıklamasına katılan sendika üyeleri 'Oruca Uzanan Eller Kırılsın' diyerek slogan attı. Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türklerinin oruç tutmaları ve diğer ibadetlerini yerine getirmelerinin yasaklanmasına karşı tepki gösteren Memur-Sen Tokat Şubesi Başkanı Suat Mantar, basın açıklaması yaptı. Bu zulme "dur" demek için tüm vicdan sahiplerini ayağa kalkmaya, Çin zulmü son bulana kadar bir daha oturmamaya davet eden Başkan Mantar, "Bugün Çeçenistan'ın Ruslardan gördüğü zulmü, Doğu Türkistanlılar Çinlilerden görmektedir. Dünya ise bu zulme göz yummaktadır. Doğu Türkistan meselesi sadece Uygurların bir sorunu olarak görülmemeli ve vicdan sahibi insanlar bu meseleyi sahiplenmelidir" dedi.

ÇİN MALLARINA KARŞI "BOYKOT" ÇAĞRISI

Başkan Mantar, Doğu Türkistan'daki vahşet, alçaklık ve soykırımı protesto etmek için vatandaşlara "Boykot" çağrısında bulunarak, "Çin, Doğu Türkistanlılara esir muamelesi yapmakta ve onlara türlü zulümleri reva görmektedir. Faşist Çin hükümeti, Doğu Türkistan'da Uygur nüfusunu azaltarak bölgeyi Çinlileştirmektir. Susacak mıyız? Haydi ilk önce 'Boykot' ile başlayalım. Çin mallarına yönelik kapsamlı bir boykotla, yaşananların hesabını sormaya başlayalım. 'Çin malına hayır' diyerek, tepkimizi gösterelim, Doğu Türkistan'daki soydaşlarımıza Faşist Çin zulmünü protesto için ve boykot için harekete geçelim" diye konuştu.

Dünyanın sessizliğinden cesaret alan Çin'in her güne yeni bir katliam ile başladığını ifade eden Başkan Mantar şöyle konuştu: "15 günde Çin'in resmi verilerine göre onlarca, insan hakları kuruluşlarına göre yüzlerce Müslüman yaşamını yitirdi, binlercesi cezaevine konuldu. Kahrolsun faşist Çin, kahrolsun bu zulme gözlerini kapatanlar. Yardım kuruluşlarının dahi bölgeye girmesi engellenmekte, bölgeden sağlıklı haber alınamamaktadır. Bölgenin dünya ile bağının kesilerek bu şekilde karantinaya alınması, durumun vahametiyle ilgili endişelerimizi arttırmaktadır. Çin, Doğu Türkistan'da olup bitenleri, gerçek haber ve bilgilerin üstünün zorla örttürmektedir. Kendi güdümündeki medyayı müthiş derecede dizginleyerek kör ve sağır duruma getirmektedir. Gerçekleri kontrol ederek ustaca ve sinsice gizlemektedir. Çin'in bu sahtekarlığı bütün dünyaca bilinmektedir." - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistan Uygur Tokat Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title