Haberler

Çin Sağlık Heyetinden Rektör Kurtcephe'ye Ziyaret

Sağlık sektörü konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Antalya'da bulunan Çin Sağlık Heyeti, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi ziyaret etti.

Sağlık sektörü konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Antalya'da bulunan Çin Sağlık Heyeti, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi ziyaret etti.

Heyeti Yönetim Kurulu Odası'nda kabul eden Kurtcephe, Çin'den temsilcileri Akdeniz Üniversitesi'nde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Dünyanın giderek küreselleştiğini ve insanların birbirine daha çok yaklaştığını belirten Kurtcephe, "Böylece milletler birbirlerini daha yakından tanıma ve işbirliği içinde bulunma imkanını yakalıyor. Bilim de insanları birbirine yaklaştıran en önemli unsurlardan birisi. Bilim dünyanın ortak malı, nerede üretilirse üretilsin tüm insanlık ile paylaşılmalı" dedi.

Kurtcephe, bilimsel paylaşımların dünya barışına da katkı sağladığını vurgulayarak, üniversitelerin evrensel kurumlar olduklarını ve üniversite çatısı altında çalışan herkese insanlığa hizmet konusunda büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

Heyete Akdeniz Üniversitesi hakkında da bilgiler veren Kurtcephe, "Akdeniz Üniversitesi genç, dinamik ve büyük hedeflere doğru yürüyen bir üniversite. Öğrenci sayımız 60 binin üzerinde. Çatımız altında 92 ülkeden öğrenci eğitim alıyor ve 50'nin üzerinde yabancı akademisyen bilim üretiyor. Dünyanın dört bir yanından üniversite ile işbirliği anlaşmamız var" diye konuştu.

Heyet adına konuşan Kemal Koçak ise kendilerini misafir ettiği için Rektör Kurtcephe'ye teşekkür etti. Akdeniz Üniversitesi'nin çok başarılı bir üniversite olduğunu anlatan Koçak, böylesine başarılı bir üniversite ile ortak çalışma yapmaktan mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Çin Halk Cumhuriyeti Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title