Haberler

    Çin'den 'Ölü İnsan Eti Satıyorlar' İddiasına Yalanlama

    Çin'in insan eti ticareti yaptığına dair ilk söylentiler, sosyal medyada paylaşılan 'et imalathanesinde derisi yüzülmüş insan fotoğrafları' ile alevlendi ve bu tuhaf paylaşım kısa sürede viral haline geldi.

    Çin'in insan eti ticareti yaptığına dair ilk söylentiler, sosyal medyada paylaşılan 'et imalathanesinde derisi yüzülmüş insan fotoğrafları' ile alevlendi ve bu tuhaf paylaşım kısa sürede viral haline geldi.

    Zambiya basını, Çin'deki et fabrikalarında yaşananlarla ilgili dedikoduları destekleyecek türden haberler yayımlamakla suçlandı.

    Yayımlanan bu haberlerde, Çin'in insan eti kullanmasının nedeni 'Ülkede ölüler için yer kalmaması ve bu bedenlerden kurtulmak istenmesi' şeklinde yer aldı. Diğer kaynakların iddiasına göre ise Pekin, 'kaliteli etleri' daha güçlü ve zengin ülkeler için saklıyor.

    "ORTAKLIĞIMIZI BALTALAMAK İSTİYORLAR"

    Zambiya'daki Çin büyükelçisi Yang Youming, bu iddiaları şiddetle reddetti. Çin resmi haber ajansı Şinhua'ya göre Yang, "Bugün bir yerel tabloid gazetesinde yer alan haberde, Çin'in insan eti konservesi yapıp, Afrika'ya ihraç edildiği öne sürülüyor. Fakat bu sözde iddialar bizim için kabul edilemez nitelikte. Bu kötü niyetli karalama kampanyalarını ve iftiraları kınıyoruz" dedi. Yang, bu söylentileri çıkaran art niyetli insanların asıl amacının, 'Zambiya ve Çin arasında uzun süredir devam eden ortaklığı baltalamak' olduğunu iddia etti.

    REKLAM KAMPANYASI ÇIKTI

    Bütün bu söylentilerin başlangıç noktası ise bir Facebook kullanıcısının, et imalathanesinde görülen 'ölü insan bedenleri' fotoğraflarını yayımlayıp, "Çinliler ölü insan bedenlerini sığır eti konservesi yaparak, Afrika'ya gönderiyor… Afrika kökenli markalardan ve Asya'daki Afrika asıllı dükkanlardan uzak durun" uyarısında bulunmasıydı.

    Ancak işin aslı başkaydı. Sosyal medyada paylaşılan bu fotoğrafların, "Resident Evil 6" adlı bir bilgisayar oyununun reklam kampanyası için çekildiği ortaya çıktı. Söz konusu çekimlerin de İngiltere'nin başkenti Londra'daki tarihi Smithfield et pazarında yapıldığı belirtildi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Zambiya Afrika Pekin Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title