Haberler

Çin'de İş Adamına İdam Cezası

Güncelleme:

Çin'de idam cezasına çarptırılan iş adamı Liu Han'ın, karara yaptığı itiraz reddedilerek cezası onandı.

Çin'de idam cezasına çarptırılan iş adamı Liu Han'ın, karara yaptığı itirazın reddedilerek cezasının onandığı bildirildi.

Şinhua ajansının haberinde, Çin'de maden sektöründe en büyük şirketlerden birine sahip olan Liu Han'ın, suç örgütü kurmak ve yönetmekten mayıs ayında idam cezasına çarptırılmasından sonra, itirazının mahkemece kabul edilmediği belirtildi.

Liu Han, kardeşi Liu Vey ve 34 kişi, suç örgütü kurmak ve mafya  soruşturması kapsamında rüşvet, adam kaçırma, saldırı ve cinayetten mayıs ayında yargılanmıştı.

Mahkeme, ünlü iş adamı, kardeşi Liu Vey ve 8 kişiyi idam cezasına mahkum etmiş, 8 kişiden 5'inin idam cezasını 2 yıl ertelemeli olarak onaylamıştı.

Madenciliğin yanı sıra enerji, gayrimenkul ve finans sektörlerinde şirketleri olduğu belirtilen Liu Han, Forbes dergisinin düzenlediği en zengin Çinli iş adamaları listesine 142. sıradan girmişti. - Pekin

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Liu Han Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title