Haberler

Cimnastlig'de 3. Hafta Müsabakaları Başladı

Aerobik cimnastik branşında düzenlenen Cimnastlig'de 3. hafta müsabakaları Kocaeli'de başladı.

Aerobik cimnastik branşında düzenlenen Cimnastlig'de 3. hafta müsabakaları Kocaeli'de başladı.

Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakalara, 1. Lig'den 34, 2. Lig'den 80 olmak üzere toplam 114 sporcu katılıyor.

Yarın sona erecek müsabakaların ilk gününde 2. Lig'deki takımlar performanslarını sergiledi. Günün sonunda 2. Lig'i lider tamamlayan Celal Bayar Üniversitesi Spor Kulübü ile ikinci sıradaki Magnet Gençlik Spor Kulübü, bir üst lige çıktı.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Genel Sekreteri Recep Şahin, müsabakalar öncesinde yaptığı konuşmada, cimnastik sporuna olan ilginin kulüpler arasında rekabet oluşturarak arttırılması amacıyla bu yıl artistik, ritmik ve aerobik branşlarında "Cimnastlig"in kurulduğunu söyledi.

Bu yıl ilk defa düzenledikleri organizasyonla cimnastik sporunda da lig mücadelesinin olabileceğini gösterdiğini vurgulayan Şahin, "Birinci ve ikinci hafta maçlarından sonra kulüplerimiz, ligde tutunabileceklerini anladı. Bunun bize getirisi şu, lig sistemi sayesinde kulüplerimiz artık en az 4 sporcuyla yarışıyorlar ve daha iyi sporculara sahip olmak için de antrenörlerini zorluyorlar" diye konuştu.

Şahin, 2012'nin kasım ayında cimnastikte bin 700 lisanslı sporcu olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu sayı şu anda 12 bini geçmiş durumda. Dünya kupalarında bu kadar final oynadığımız, bu kadar madalya aldığımız bir yıl olmamıştı. Cimnastiğimizin geldiği seviye olimpiyat hedefimizden ortaya çıkıyor. Dünya kupalarında artık birçok ülke 'Türk sporcusunu takip edin' demeye başladı. Çünkü özellikle artistik cimnastik erkeklerde çok iyi bir jenerasyonumuz var. Bunlara sahip çıkarsak ülkemiz çok iyi bir noktaya gelecektir."

Kaynak: AA / Yerel

Recep Şahin Türkiye Yerel Haberler

title