Haberler

Çıldır'a 30 Santim Kar Yağdı

Rusya Üzerinden Gelen ve Doğu Anadolu Bölgesinde Etkili Olan Soğuk, Yağışlı Hava Etkisini Sürdürüyor.

Ardahan'ın gölü ile ünlü çıldır ilçesine 30 santim kar yağdı. Bölgenin yüksek kesimlerinden kar kalınlığı, 50 santime ulaştı.

Kuzey Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan çıldır'a dün (23 Nisan) akşam saatlerinden itibaren yağmurla karışık kar yağmaya başladı. Gece havanın soğuması ile birlikte sabaha dek aralıklarla kar yağışı sürdü. 24 Nisan sabahı güne başlamak için uyananlar, 30 santimi bulan kar kalınlığı karşısında şaşırıp kaldılar. Ardahan ve çevresinde ise kar kalınlığı 10 santimetre olarak ölçüldü. Kar yağışı özellikle çocukları sevindirdi. çocuklar ve gençler kar topu oynadılar. çiçek açan ağaçların bir bölümü üzerindeki karın ağırlığını dayanamayarak kırıldı. Vatandaşlar ev, işyerlerinde soba ve kalorifer yakmak zorunda kaldılar.

Öte yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Rusya üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın hafta sonuna kadar bölgedeki etkisini sürdüreceğini bildirdi. Gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 2, Erzurum'da 1 derece oldu. Ardahan'da sıcaklık 0, Ağrı'da 3, Erzincan'da 6, Iğdır'da ise 9 dereceyi buldu.

Dinçer AKTEMUR / çILDIR (ARDAHAN), DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi 'Çözüm kısırlaştırma' diyor

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi "Çözüm kısırlaştırma" diyor

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title