Haberler

Cihan Saraç'tan Rektör Elmas'a Ziyaret

AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı Cihan Saraç, temayül yoklamasının ardından yoğun tempoda gezilerine devam ediyor.

AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı Cihan Saraç, temayül yoklamasının ardından yoğun tempoda gezilerine devam ediyor. Cihan Saraç bu kez Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretin kendisini mutlu ettiğini söyleyen SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, her alanda büyümeyi hedeflediklerini söyledi. SAÜ'yü paydaşlarla birlikte yönetmek istediklerini belirten Prof. Dr. Elmas, "Her türlü işbirliğine açığız. SAÜ'nün gelecek 4 yılında önemli hedeflerimiz var. En önemlisi de SAÜ'yü bilimsel yayınları, projeleriyle öne çıkarmak. 4 yılda hoca başına düşen bilimsel yayın ortalamasını bugünün iki katına çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Rektör Muzaffer Elmas ve Milletvekili Aday Adayı Cihan Saraç yaptıkları ikili görüşmede Sakarya Üniversitenin Kapasitesi 80 bin ulaştığını bu kapsamda Sakarya ya 2'nci bir üniversitenin kazanımı daha faydalı olacağı konusunda aynı görüşü paylaştılar. Cihan Saraç, bu konuda hassasiyet göstereceğini belirterek, "İkinci üniversite şehrimiz için büyük bir fırsat. Türkiye'de yüksek eğitime en yoğun talebin olduğu yer Marmara Bölgesi. Bundan sonraki süreçte yeni üniversiteler açılacaksa Sakarya bu avantajdan yararlanacak" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title