Haberler

Çiftçilere Yeni Buğday Çeşitleri Tanıtıldı

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nce düzenlenen Tarla Günü'nde çiftçilere yeni buğday çeşitleri tanıtıldı.

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nce düzenlenen Tarla Günü'nde çiftçilere yeni buğday çeşitleri tanıtıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, enstitü bahçesindeki konuşmasında enstitünün Türk tarımına büyük katkıları olduğunu söyledi.

Tarımsal üretimin önemine dikkati çeken Vali Şahin, sanayi ülkelerininde tarıma dönüşe geçtiklerinin altını çizdi.

Trakya çiftçisinin bereketli topraklara sahip olması ve bilinçli tarım yapmasıyla yüksek verim aldığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Edirne'nin üstü de altıda verimli altında madenler var üstünde bereket var. Allah vermiş... Edirneli'de bunun hakkını veriyor. Edirne'de 25 bin traktör var az değil bu zenginlikten. Herkes şükretsin, kanaat olmazsa aşağı gider. İnsanoğlu şükür ve kanatla yükselir. Edirne'de gördüğüm en güzel usullerden biri şükür duaları.

Köylerimizde çok güzel toplantılar oluyor. Şükür her an ve her zaman yapılmalı bir kere yaptım da bitirdim demeyin. Şükrettikçe, çalıştıkça Allah kuluna verir. Sırt üstü yat, yağmur yağsın, ağzıma düşsün ben su içeyim yok öyle yağma, öyle yağma da olmaz zaten."

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve Enstitü Müdürü Dr. Adnan Tülek de tarımın yaşam için önemine değindi.

Daha sonra katılımcılara yeni buğday çeşitleri anlatıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Dursun Ali Şahin Trakya Bölgesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title